ΗΠΑ – Επιτυχή δοκιμή υπερηχητικού όπλου από την Raytheon ανακοίνωσε το Πεντάγωνο
Η δοκιμή του αναφερόμενου όπλου πραγματοποιήθηκε, καθώς οι ΗΠΑ και οι παγκόσμιοι ανταγωνιστές τους επιταχύνουν τα βήματά τους για την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων
Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε μία δοκιμή ενός υπερηχητικού όπλου με δυνατότητα ταχύτητας πενταπλάσιας αυτής του ήχου, πραγματοποιώντας την πρώτη επιτυχή δοκιμή ενός όπλου αυτού του τύπου από το 2013, όπως ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Η δοκιμή του αναφερόμενου όπλου πραγματοποιήθηκε, καθώς οι ΗΠΑ και οι παγκόσμιοι ανταγωνιστές τους επιταχύνουν τα βήματά τους για την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων.
Τον Ιούλιο, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δοκίμασε επιτυχώς έναν υπερηχητικό πύραυλο Zircon τύπου κρούζ, με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να περιγράφει το όπλο αυτό ως ένα όπλο νέας γενιάς πυραυλικών συστημάτων, για τα οποία δεν υπήρχε κάτι ισοδύναμο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η ελεύθερη δοκιμαστική εκτόξευση του υπερηχητικού όπλου Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC) πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία στρατιωτικών τεχνολογικών ερευνών (Defense Advanced Research Projects Agency – DARPA).
«Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έχει χαρακτηρίσει τα υπερηχητικά όπλα και την ανάπτυξη αμυντικών ικανοτήτων αντιμετώπισης υπερηχητικών όπλων, ως τις πιο υψηλές προτεραιότητες για την εθνική μας ασφάλεια», δήλωσε ο Γουές Κρέμερ, πρόεδρος του τμήματος ανάπτυξης πυραύλων και άμυνας της Raytheon.
«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας, πρέπει να έχουν την αμυντική ικανότητα αποτροπής της χρήσης αυτών των όπλων και ικανότητες να τα νικήσουν», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Οι επενδύσεις σε υπερηχητικά πλήγματα έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς, απαντώντας στην πρόοδο που έχουν ήδη κάνει για παρόμοια όπλα, τόσο η Ρωσία, όσο και η Κίνα» δήλωσε στο Reuters, ο Τομ Καράκο, αναλυτής στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας