Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάμπι Πετίτο - Ένταλμα σύλληψης για τον σύντροφό της από το FBI

Γκάμπι Πετίτο – Ένταλμα σύλληψης για τον σύντροφό της από το FBI

Εις βάρος του 23χρονου Μπράιαν Λόντρι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης αφού οι ένορκοι του περιφερειακού δικαστηρίου του Γουαϊόμινγκ τον έκριναν ένοχο για παράνομη χρήση της πιστωτικής κάρτας και του PIN της Πετίτο

‘Ενταλμα σύλληψης εναντίον του συντρόφου της Γκάμπι Πετίτο, τον οποίο η αστυνομία αναζητεί επί έξι ημέρες σε σχέση με τον θάνατο της 22χρονης μπλόγκερ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, εξέδωσε χθες το FBI αφού επιβεβαιώθηκε ότι έκανε χρήση της πιστωτικής της κάρτας μετά την εξαφάνισή της.

Εις βάρος του 23χρονου Μπράιαν Λόντρι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης αφού οι ένορκοι του περιφερειακού δικαστηρίου του Γουαϊόμινγκ τον έκριναν ένοχο για παράνομη χρήση της πιστωτικής κάρτας και του PIN της Πετίτο. Ωστόσο, δεν του απαγγέλθηκε κατηγορία για τον θάνατό της.

Συγκεκριμένα, το FBI, στο ένταλμα σύλληψης για τον Λόντρι αναφέρει «δόλια χρήση της πιστωτικής κάρτας της Γκάμπι Πετίτο» και «χρήση μη εξουσιοδοτημένης συσκευής πρόσβασης».

«Παρότι αυτό το ένταλμα επιτρέπει στις αρχές επιβολής του νόμου να συλλάβουν τον κ.Λόντρι, το FBI και οι συνεργάτες μας σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να ερευνούν τα γεγονότα και τις συνθήκες της δολοφονίας της κ.Πετίτο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της έρευνας, ειδικός πράκτορας του FBI, Μάικλ Σνάιντερ.

«Κάνουμε έκκληση προς τους πολίτες που τυχόν γνωρίζουν για την εμπλοκή του κ.Λόντρι σε αυτή την υπόθεση ή για το που βρίσκεται τώρα να επικοινωνήσουν με το FBI», είπε.

Με βάση το κατηγορητήριο, ο Λόντρι χρέωσε με τουλάχιστον 1.000 δολάρια την πιστωτική κάρτα της Πετίτο κατά το διάστημα της 30ης Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου.

Τελευταία φορά που η Πετίτο εθεάθη ζωντανή ήταν στις 24 Αυγούστου. Οι αρχές εκτιμούν ότι δολοφονήθηκε μεταξύ της 27ης και της 30ης Αυγούστου.

Οι Αμερικανοί παρακολουθούν στενά την υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης από τότε που η μητέρα της Πετίτο, Νικόλ Σμιτ, κατήγγειλε την εξαφάνισή της, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Δέκα ημέρες νωρίτερα ο Λόντρι είχε επιστρέψει από το ταξίδι τους στο σπίτι τους στο Νορθ Πορτ της Φλόριντα χωρίς την ίδια. Το πτώμα της Πετίτο ανακαλύφθηκε την Κυριακή κοντά σε χώρους κατασκήνωσης στα ανατολικά σύνορα του Εθνικού Πάρκου Grand Teton, στο δυτικό Γουαϊόμινγκ.

Οι ιατροδικαστικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει ανθρωποκτονία τον θάνατο της Πετίτο, αλλά δεν έχουν αποκαλύψει την αιτία θανάτου της. Η αστυνομία και πράκτορες του FBI, υποστηριζόμενοι από δύτες, αστυνομικά σκυλιά και ελικόπτερα, αναζητούν τον Λόντρι στην περιοχή του Καταφυγίου του Κάρλτον, κοντά στο Νορθ Πορτ, από την περασμένη Παρασκευή όταν οι γονείς του τούς ενημέρωσαν ότι ο 23χρονος είχε πάει εκεί τρεις ημέρες νωρίτερα.

Οι ομάδες έρευνας ολοκλήρωσαν έρευνες έξι ημερών αναζητώντας ίχνη του στην περιοχή όπου υπάρχουν αλιγάτορες και διέκοψαν χθες όταν έπεσε το σκοτάδι, ενώ σήμερα θα επαναλάβουν τις έρευνες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το σώμα της 22χρονης Γκάμπι Πετίτο βρέθηκε την Κυριακή 19/09 μέσα σε ένα πάρκο που είχε επισκεφτεί το ζευγάρι. Η 22χρονη, είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο μαζί με τον σύντροφό της Μπράιαν Λόντρι, 23 ετών, για ένα ταξίδι με βανάκι που υποτίθεται θα διαρκούσε τέσσερις μήνες και τους σταθμούς του οποίου το ζευγάρι μοιραζόταν συχνά στο Instagram και το YouTube, όπου αναρτούσε φωτογραφίες και βίντεο.

Το ζευγάρι ταξίδευε αρκετές εβδομάδες πριν ο 23χρονος επιστρέψει στο σπίτι στη Φλόριντα μόνος του με το λευκό βαν τους την 1η Σεπτεμβρίου. Δεν ήρθε σε επαφή με την αστυνομία ή την οικογένεια της Πετίτο κατά την επιστροφή του σύμφωνα με το BBC.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, η οικογένεια της Γκαμπριέλ Πετίτο ενημέρωσε τις αρχές για την εξαφάνισή της, λέγοντας πως δεν έχει νέα της από τα τέλη Αυγούστου.

Έχοντας ακολουθήσει το ζευγάρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εβδομάδες, στα μαγευτικά τοπία της αμερικανικής Δύσης, οι χρήστες του διαδικτύου κινητοποιήθηκαν θέλοντας να προσφέρουν βοήθεια για τον εντοπισμό της νεαρής κοπέλα και τα ΜΜΕ καταγράφουν συνεχώς την εξέλιξη της υπόθεσης.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, η αστυνομία ανακοίνωσε πως εξαφανίστηκε και ο αρραβωνιαστικός της Μπράιαν Λόντρι λέγοντας μάλιστα πως πρόκειται για ένα «πρόσωπο ενδιαφέροντος για την έρευνα».

Το περιστατικό που τράβηξε την προσοχή της αστυνομίας

Τις τελευταίες ημέρες πάντως, έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία που δείχνουν ότι το ζευγάρι δεν ήταν και τόσο ευτυχισμένο όσο έδειχνε. Συγκεκριμένα, η αστυνομία στην τουριστική πόλη Μόαμπ της νότιας Γιούτα, ανταποκρίθηκε σε μία κλήση σχετικά με ένα πιθανό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο οι αξιωματικοί λένε ότι ήταν περισσότερο μια κρίση ψυχικής υγείας που αφορούσε το ζευγάρι στις 12 Αυγούστου. Οι αστυνομικοί δήλωσαν σε αστυνομική έκθεση ότι δεν παρατηρήθηκαν σημαντικοί τραυματισμοί.

Ένας μάρτυρας κάλεσε το 911 και είπε ότι είδε τον Λόντρι και την Πετίτο να τσακώνονται για ένα τηλέφωνο, σύμφωνα με την έκθεση. Όταν ο Λόντρι επέστρεψε στο βαν, η Πετίτο τον χτύπησε στο χέρι προτού προσπαθήσει να ανέβει από το παράθυρο του οδηγού. Οι αστυνομικοί είπαν ότι ζήτησαν από το βαν να σταματήσει στην άκρη του δρόμου κοντά στην είσοδο του Εθνικού Πάρκου Arches και είδαν την Πετίτο να κλαίει γοερά στη θέση του αστυνομικού. Η 22χρονη τους είπε ότι πάλευε με την ψυχική της υγεία.

«Σε κανένα σημείο της έρευνάς μου, η κοπέλα δε σταμάτησε να κλαίει, να αναπνέει βαριά ή να συντάξει μία πρόταση χωρίς να σκουπίσει τα δάκρια, τη μύτη της ή να τρίψει τα γόνατά της με τα χέρια της» ανέφερε ο αστυνομικός Ντάνιελ Ρόμπινς στην έκθεσή του.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024