Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος στην «ομηρεία»

Τέλος στην «ομηρεία»

Ο νομοθέτης θεωρεί εύλογο το διάστημα των 8 μηνών, για την ολοκλήρωση μιας ερευνητικής διαδικασίας

Το (αναμενόμενο) τέλος της «ομηρείας» του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Αδωνη Γεωργιάδη, που όπως φαίνεται δίνει η σχετική πρόσφατη διάταξη του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας προέδρου Εφετών Χρ. Μπαρδάκη, θα αποτελέσει την αφορμή να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα σε βάρος του πολιτικού κόσμου. Πληροφορίες που τέθηκαν στη διάθεσή μου αναφέρουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προωθήσει στη Βουλή προς ψήφιση διάταξη, η οποία θα αναφέρει ότι προκειμένου περί κατηγοριών για οικονομικά σκάνδαλα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, οι πάσης φύσεως έρευνες δεν μπορούν να βραδύνουν πέραν ενός 8μήνου από την έναρξή τους. Και πως πέραν του 8μήνου, αν δεν έχουν προκύψει στοιχεία τα οποία να τεκμηριώνουν τις κατηγορίες σε βάρος των πολιτικών προσώπων, θα τίθενται αυτοδικαίως στο αρχείο.

Ο νομοθέτης θεωρεί εύλογο το διάστημα των 8 μηνών, για την ολοκλήρωση μιας ερευνητικής διαδικασίας, η οποία πλην των άλλων περιλαμβάνει και τον χρόνο αποστολής αιτήματος δικαστικής συνδρομής και λήψης της απάντησης περί αυτό…

Τέλος στην «ομηρεία» ΙΙ

Υπενθυμίζω σχετικά ότι ο εισαγγελικός λειτουργός κ. Μπαρδάκης ζήτησε προ τριημέρου ουσιαστικά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τους δύο πολιτικούς, οι οποίοι, μόνοι αυτοί, παραμένουν σε ομηρεία στα (γνωστά-άγνωστα) γρανάζια του συγκεκριμένου συστήματος με τα πολλά παρακλάδια στη δικαιοσύνη, με αφορμή υποτιθέμενες έρευνες σε βάρος τους για δήθεν συμμετοχή στο σκάνδαλο της Novartis, οι οποίες παραμένουν ανολοκλήρωτες!

Το προαναφερόμενο «σύστημα» διακινεί από προχθές ότι η επίσπευση της έρευνας που ζήτησε ο κ. Μπαρδάκης σημαίνει πως έφτασαν από το εξωτερικό οι απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν υποβληθεί για τους κ. Αβραμόπουλο και Γεωργιάδη. Αλλά εγώ θεωρώ πως αυτές οι διαρροές δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανό το καντηλάκι της σκευωρίας.

Υπενθυμίζω σχετικά ότι οι έρευνες για τους συγκεκριμένους δύο πολιτικούς παραμένουν ανολοκλήρωτες για περισσότερο από 4 χρόνια – για να είμαι ακριβής, τέσσερα χρόνια και κάτι μήνες είναι το γνωστό σε εμάς διάστημα, αναφορικά με τις έρευνες. Η πραγματικότητα είναι ότι οι έρευνες είχαν ξεκινήσει αρκετά πριν από τον Ιανουάριο του 2017, όταν ο «Λεγάμενος» είχε συγκαλέσει μια Κυριακή απόγευμα εκείνη την περίφημη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, και ύστερα ο «εμπνευστής» Μίμης (Παπαγγελόπουλος) δήλωνε κάτω από τις νεραντζιές της Ηρώδου Αττικού ότι ανακάλυψε «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους»!

Τώρα αυτό, τελειώνει και για Αβραμόπουλο – Γεωργιάδη. Υπενθυμίζω σχετικά ότι σε προγενέστερο χρόνο είχαν τεθεί στο αρχείο οι έρευνες για Σαμαρά, Βενιζέλο, Πικραμμένο, Στουρνάρα, Κουτρουμάνη. Λυκουρέντζο και Σαλμά…

«Τρύπες» στο Taxisnet;

Ενα γενικότερο θέμα θα θίξω τώρα, με αφορμή επιστολή σοβαρού αναγνώστη μου, ο οποίος με στοιχεία (τα δικά του, είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου αρμοδίου) αποδεικνύει πως το Taxisnet, το οποίο θεωρούμε ότι είναι απρόσβλητο, ενδεχομένως και να μην είναι. Και επειδή η καταγγελία έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη διαπίστωση ότι και το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει «τρύπες» (αν μια απλή υπάλληλος στον Παλαμά Καρδίτσας μπορεί να το κάνει, σκέψου τι μπορεί να κάνει ένας επαγγελματίας χάκερ…), μεταφέρω εδώ τα βασικά σημεία της υπόθεσης, μήπως και ευαρεστηθεί κανείς και επιληφθεί.

Μου γράφει λοιπόν ο φίλος αναγνώστης, φοροτεχνικός το επάγγελμα: «Τον Οκτώβριο του 2020 άγνωστο άτομο υπέκλεψε από μία τυχαία ΔΟΥ τον κλειδάριθμο ενός φυσικού προσώπου, κατοίκου εξωτερικού και πελάτη μου, του οποίου είμαι ο μοναδικός αντίκλητος στην Εφορία. Ο άγνωστος αυτός εν συνεχεία την ίδια μέρα, έχοντας πλέον τον κλειδάριθμο, έβαλε καινούργιους κωδικούς, μπήκε στο Taxisnet και καταχώρισε 96 νέα μισθωτήρια με μισθωτές αλλοδαπούς και με ακίνητα, τα οποία προφανώς είναι εικονικά, με διευθύνσεις, επιφάνειες, ορόφους κ.ά. αναληθή και που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Ακόμη και οι αριθμοί παροχής της ΔΕΗ είναι σε περίπου 40 μισθωτήρια ίδιοι, παρότι το σύστημα υποτίθεται ότι δεν το επιτρέπει. Σημειώστε δε, ότι στο Ε2 και στο Ε9, αναγράφουμε στη δήλωση του πελάτη μου μόνο ένα ακίνητο και κανένα άλλο, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει αντιστοιχία των στοιχείων και των καταχωρίσεων και ο καθένας μπορεί να μπαίνει στο Τaxisnet και να αναρτά ό,τι τον εξυπηρετεί».

Λοιπόν, θα ασχοληθεί κανείς σοβαρά με αυτό;

«Στημένη» αποστρατεία

Τον συνδικαλιστή πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννη Κατσιαμάκα δεν τον γνώριζα. Με τη μεσολάβηση ενός κοινού φίλου, είχαμε συναντηθεί πέρυσι τέτοιον καιρό περίπου, και ο άνθρωπος μου διηγήθηκε «σκασμένος», το «στήσιμο» που του έκαναν συνάδελφοί του, με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπος με μια έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Και με μια κατηγορία, επιεικώς γελοία: ότι αυτός και ένας συνάδελφός του, στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. η οποία είναι επιφορτισμένη με τη φύλαξη και την προστασία των επισήμων, χρησιμοποιούσαν λέει, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα για προσωπικούς λόγους!

Ο κ. Κατσιαμάκας, άριστος αξιωματικός, αγωνίστηκε να αποδείξει ότι επρόκειτο περί μιας συκοφαντίας, αλλά δεν τα κατάφερε: το υπηρεσιακό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. τον αποστράτευσε, μη αναμένοντας ούτε καν το πόρισμα της Εισαγγελίας στην οποία είχε σταλεί ο φάκελος της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Λίγους μήνες μετά, ο αρμόδιος εισαγγελέας Ν. Στεφανάτος, έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς διαπίστωσε το αυτονόητο – πως επρόκειτο για μια στημένη καταγγελία προκειμένου να αποστρατευτεί ο περί ου ο λόγος αξιωματικός. Εγραψε σχετικά στην πρότασή του για αρχειοθέτηση ο κ. Στεφανάτος:

«Δημιουργεί την εύλογη υποψία ενδεχομένως αυτήν απέρρευσε από αντιπαραθέσεις ή και από προσωπικές διαφορές εντός των κόλπων του αστυνομικού προσωπικού για τη δημιουργία εντυπώσεων στον χώρο αυτό…».

Συγγνώμη, έπειτα από μια τέτοια εξέλιξη, δεν πρέπει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ανακαλέσουν την αποστρατεία του κ. Κατσιαμάκα; Τρόποι υπάρχουν. Και θα είναι και μια πράξη δικαίου, η οποία θα στείλει μήνυμα στο εσωτερικό της Αστυνομίας…

Κομματικός «εισαγγελέας»

Ο Στέλιος Κούλογλου κρέμασε για λίγο το κοστουμάκι του ευρωβουλευτή, αποφάσισε να λειτουργήσει ως δημοσιογράφος, και βρήκε… ισόπαλο το ντέρμπι της ΔΕΘ. Εγραψε χθες ας πούμε ότι «η μάχη Μητσοτάκη – Τσίπρα στη ΔΕΘ κράτησε μια εβδομάδα αλλά δεν έβγαλε νικητή. Παρά τις προσδοκίες του, ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι πυρκαγιές και το φιάσκο του ανασχηματισμού». Και μετά πέρασε πριονοκορδέλα τον «Λεγάμενο» για τον οποίο είπε πως «ούτε ο Α. Τσίπρας μπορεί να θεωρήσει τη ΔΕΘ ως αφετηρία μιας νέας αρχής, όπως είχε προαναγγελθεί», και ακόμη ότι «η συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες αλλά δεν έβγαλε καμία είδηση», ότι δεν κερδίζει τίποτε από τη φθορά της κυβέρνησης, και άλλα τέτοια.

Και μετά ήρθε ο (κομματικός) «εισαγγελέας» Πολάκης. Ο οποίος έβαλε μπροστά τη δική του πριονοκορδέλα και για λογαριασμό του αρχηγού, έκοψε φέτες τον Στέλιο. Ιδού:

«ΑΚΟΥ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ!!!

Ο Αλέξης Τσίπρας ΘΑ ΕΙΝΑΙ με την ψήφο του λαού πρωθυπουργός της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές για να κάνουμε τη νέα αρχή για μας και τα παιδιά μας, μακριά και απέναντι από το ΦΑΓΟΠΟΤΙ της διαπλοκής και το μεσαίωνα που φτιάχνει το Μητσοτακέικο!

Αν εσύ είδες «ισοπαλία» στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά.

Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό «εκ προσωπικοτήτων» που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθιά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία…».

Και έπειτα βγήκε ο Μήτσος ο Παπαδημούλης, ο αντιπρόεδρος που μισεί τον Κούλογλου χειρότερα από τις αμαρτίες του, και δικαίωσε τον Πολάκη λέγοντας ότι «δεν ήταν ισοπαλία» το… ντέρμπι. Και επειδή ο Μητσάρας είναι και σοφός γέρων, πλέον, κάτι σαν να λέμε Νέστορας, συμβούλεψε τους νεανίες τύπου Κούλογλου με τη φράση «όχι αυτογκόλ». Δακρύζω…

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024