Παρασκευή 08 Μαϊου 2026
weather-icon 22o
Η Αλέκα Κανελλίδου και ο Δημήτρης Καλαντζής live στο Faliro Summer Theater

Η Αλέκα Κανελλίδου και ο Δημήτρης Καλαντζής live στο Faliro Summer Theater

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου μαζί με ένα υπέροχο κουαρτέτο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Η Αλέκα Κανελλίδου συναντά τον Δημήτρη Καλαντζή σε ένα πρόγραμμα που η τζαζ έχει τον πρώτο λόγο. All that Jazz. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έβαζε αδιαλείπτως jazz feeling σε κάθε τραγούδι που ερμήνευε στη μακρόχρονη καριέρα της, έρχεται στο Faliro Summer Theater με το κουαρτέτο του πιανίστα και μαέστρου Δημήτρη Καλαντζή παρουσιάζοντας ένα εξαίσιο πρόγραμμα από τζαζ και ελληνικά στάνταρντς.

Η φωνή της είναι μοναδική στη νεότερη ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και η αίσθηση ήταν πάντα ότι η Αλέκα ανήκει «κάπου αλλού». Αυτό το κάπως αδιόρατο προσδιοριστικό στοιχείο έχει να κάνει σαφώς με την τζαζ, μια μουσική στην οποία η Κανελλίδου μυήθηκε από μικρή από τον πατέρα της, τον βιολονίστα Γιάννη Κανελλίδη και, κυρίως, από τον θρυλικό πιανίστα Μανώλη Μικέλη.

Αρχικά η Αλέκα Κανελλίδου τραγουδάει αποκλειστικά ξένα τραγούδια και εμπλέκεται δημιουργικά στην ελληνική ποπ των ’60’s. Βγαίνει για πρώτη φορά στη δισκογραφία με συνθέσεις του Γιάννη Σπάρτακου το 1965 αλλά επιχειρεί να αποδώσει και πρωτόλειες συνθέσεις του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Πάντως, γίνεται ευρέως γνωστή «άγνωστη», καθώς η φωνή της δίνεται στη Ζωή Λάσκαρη που «τραγουδάει» στην μεγάλη οθόνη το “Crazy Girl” του Μίμη Πλέσσα. Το πραγματικό πεδίο διάκρισης όμως για την Αλέκα Κανελλίδου είναι το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης στο οποίο ξεχωρίζει επί σειρά ετών. Και οι επιτυχίες αρχίζουν να έρχονται σταθερά, από το 1974 και μετά, με το «Άσε με να φύγω». Και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με δίσκους που έχουν ανεξίτηλη σφραγίδα ποιότητας και τοποθετούν την Αλέκα Κανελλίδου σε θέση ξεχωριστή. Η φωνή της ήταν, είναι και μένει μοναδική και ιδανική για τζαζ ερμηνείες.

https://www.youtube.com/watch?v=mseV0KfQH7M&ab_channel=Constantinos

Δημήτρης  Καλαντζής πιάνο, ενορχηστρώσεις
Δημήτρης Παπαδόπουλος τρομπέτα
Σπύρος Παναγιωτόπουλος τύμπανα
Γιώργος Γεωργιάδης μπάσο

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 08 Μαϊου 2026
Cookies