Την Κυριακή στην Αθήνα ο Ονιεκούρου για τον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τη μεγάλη μεταγραφή, καθώς ο Χένρι Ονιεκούρου έρχεται την Κυριακή στην Ελλάδα
Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε τη δεύτερη μάχη κόντρα στη Νέφτσι Μπακού για την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά σε διοικητικό επίπεδο οι Ερυθρόλευκοι κινούνται για την ενίσχυση του αγωνιστικού τμήματος.
Με τον ποδοσφαιριστή που ήθελε εδώ και δύο χρόνια ο Πέδρο Μαρτίνς να ετοιμάζεται να μπει στο αεροπλάνο, για να έρθει στην Ελλάδα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Χένρι Ονιεκούρου.
Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι το πιθανότερο την Κυριακή ο Ονιεκούρου θα βρίσκεται στην Ελλάδα, με σκοπό να περάσει ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, να μπουν στο χαρτί όσα έχουν συμφωνηθεί με τους πρωταθλητές Ελλάδας και να υπογράψει τη συμφωνία που θα τον κάνει ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.
Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε κάτι πολύ σημαντικό: ο Ολυμπιακός πρώτα τα βρήκε με τον Ονιεκούρου και μετά προχώρησε στις επαφές με τη Μονακό. Γιατί έχει σημασία αυτό; Διότι η συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή χρονολογείται από την περασμένη Παρασκευή, όταν οι Ερυθρόλευκοι έκαναν γερό μπάσιμο για την απόκτησή του. Και όπως επιβεβαιώνεται, τα πράγματα έγιναν ακριβώς έτσι.
Ο Ονιεκούρου συζήτησε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, και παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις και από τις τρεις μεγάλες τουρκικές ομάδες (Γαλατασαράι, Μπεσίκτας, Φενέρμπαχτσε) και μάλιστα κατά τι πιο μεγάλες από εκείνη του Ολυμπιακού, αποφάσισε ότι η Ελλάδα και οι Πειραιώτες είναι ο καλύτερος προορισμός για την οικογένειά του και τον ίδιον. Και άναψε με θέρμη το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Μονακό.
Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει δικό του σε μόνιμη βάση τον 24χρονο (5/6/1997) εξτρέμ. Και στο deal που κάνει με τη Μονακό, αυτή είναι η βασική του επιθυμία. Να καταφέρει να διατηρήσει τον παίκτη στο ρόστερ του για πολλά χρόνια. Κάτι που και ο ίδιος ο παίκτης δείχνει να επιθυμεί. Καθώς θέλει να σταματήσει η διαδικασία του ετήσιου πήγαινε-έλα που βιώνει στο Πριγκιπάτο.
Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες. Πλέον, όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός έκανε δικό του έναν ποδοσφαιριστή που εξαρχής ήταν ο πρώτος στόχος. Έναν παίκτη που ο Μαρτίνς θεωρεί ότι μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ποιότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα των Πειραιωτών. Προσφέροντας πολύ σημαντικές λύσεις και στο σκοράρισμα. Βλέπετε, δεν είναι απλό να βρίσκεις εξτρέμ με καριέρα 167 συμμετοχές, 62 γκολ και 25 ασίστ.
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442