Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Η αντίπαλός του στο Europa, αν δεν περάσει τη Νέφτσι

Ολυμπιακός: Η αντίπαλός του στο Europa, αν δεν περάσει τη Νέφτσι

Ο Ολυμπιακός αν προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μούρα ή Λουντογκόρετς. Αν όμως οι «ερυθρόλευκοι» αποκλειστούν από τη Νέφτσι, με ποια ομάδα θα παίξουν στο Europa League;

Στόχος του Ολυμπιακού είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League για 3η σερί χρονιά. Τίποτα λιγότερο. Το πρώτο βήμα κόντρα στη Νέφτσι Μπακού έγινε την περασμένη Τετάρτη (21/7). Παρά τα πολλά προβλήματα απουσιών, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0 στο Καραϊσκάκη και πραγματοποίησαν το πρώτο βήμα για πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο.

Τα προβλήματα δεν λείπουν και από τη ρεβάνς του Μπακού όμως. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Έγκμουντουρ Κρίστινσον, Θανάση Ανδρούτσο, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά (τιμωρημένος), Σωκράτη Παπασταθόπουλος, Ανδρέα Μπουχαλάκη, Γιαν Εμβιλά, Κώστα Φορτούνη, Τικίνιο και Μοχάμεντ Ντρέγκερ. «Βουνό» τα προβλήματα. Συνεπώς το «ερυθρόλευκο» έργο είναι δύσκολο αύριο.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν, τότε στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Μούρα (Σλοβενία) ή Λουντογκόρετς (Βουλγαρία). 0-0 το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Υπάρχει βεβαίως και το ενδεχόμενο του αποκλεισμού για τον Ολυμπιακό. Τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση; Ο πρωταθλητής Ελλάδος θα κληθεί να παίξει κόντρα στην Ελσίνκι από τη Φινλανδία στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Η Ελσίνκι αποκλείστηκε πριν λίγη ώρα από τη σουηδική Μάλμε με συνολικό σκορ 4-3 και αποχαιρέτησε το UCL.

Φυσικά to τελευταίο είναι το απευκταίο σενάριο, με τον Ολυμπιακό να σχεδιάζει και να ονειρεύεται το ευρωπαϊκό του μέλλον στο Champions League και μόνον εκεί.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024