Ερείπιο οι κατασκηνώσεις
Μια φωτογραφία μπορεί να ισοδυναμεί με χίλες λέξεις ωστόσο στο δήμο Μυτιλήνης η επιτόπου αυτοψία της δημοτικής αρχής αποκάλυψε το μέγεθος των επεμβάσεων που πρέπει να γίνουν ώστε οι κατασκηνώσεις να γίνουν λειτουργικές και πάλι μετά την απόδοση τους στη δικαιοδοσία του δήμου.
Στον χώρο των παιδικών κατασκηνώσεων στη Νεάπολη, (πρώην ΠΙΚΠΑ), έγινε χθες 13-7-2021, με πρωτοβουλία και παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη, επιτόπια αυτοψία και στην συνέχεια ευρεία σύσκεψη, για να διαπιστωθεί η λεπτομερής καταγραφή της τεχνικής κατάστασης των εγκαταστάσεων και τα σχεδιαζόμενα έργα που ξεκίνησαν και γίνονται, ώστε να καταστεί δυνατή η συντομότερη λειτουργία και υλοποίηση του προγράμματος διαμονής των παιδιών σε αυτές, λαμβάνοντας υπ’ όψιν πρωτίστως την ασφάλεια τους και τις ανάγκες που έχουν ανακύψει εξαιτίας της πανδημίας, που δυστυχώς θέτουν εν αμφιβόλω την φετινή λειτουργία τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος του νεοσύστατου Αναπτυξιακού Οργανισμού και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δ. Χατζηγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Σ. Τζιμής και Μ. Φραντζέσκος, ο Υποδιοικητής του Πυροσβεστικής κ. Μίχας, ο Γ.Γ. του Δήμου, κ. Η. Κουντουρέλλης και μηχανικοί-τεχνικοί του Δήμου.
Ο συμμετέχοντες στη σύσκεψη αυτή αλληλοενημερώθηκαν για τη χρηματοδότηση των 300.000 ευρώ, που έλαβε ο Δήμαρχος μετά από την πρόσφατη συνάντησή του με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μιχαηλίδου, και για τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει και επιτελούνται στον χώρο από τα συνεργεία της Αυτεπιστασίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δήμος: «Οι παριστάμενοι διαπίστωσαν «ιδίοις όμμασι» το μέγεθος των εκτεταμένων φθορών και καταστροφών των εγκαταστάσεων που έχουν υποστεί αυτές από το 2015 και μετά, μέχρις ότου με διαβήματα και πιέσεις της σημερινής Αρχής έπαυσαν αυτές να χρησιμοποιούνται ως δομή προσφύγων οπότε και πρόσφατα περιήλθαν στην κατοχή του Δήμου».
Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του δήμου Μυτιλήνης, ενημερώθηκαν από τον Γ.Γ. του Δήμου ότι μόλις χθες, εκδόθηκε ο λογαριασμός της ΔΕΗ για τον χώρο, ποσού 27.800,00€ που πρέπει να καταβληθεί από την ΜΚΟ που διαχειριζόταν μέχρι πρότινος τις εγκαταστάσεις και τον άφησε απλήρωτο.
Επίσης, προσδιορίστηκαν επιτόπου οι λεπτομέρειες των ευρύτατων επισκευαστικών εργασιών, προϋπολογισμού 210.000€, που είναι αναγκαίες να γίνουν με βάση τη μελέτη που έχει εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά και οι μεγάλες και κοστοβόρες εργασίες για την υλοποίηση της μελέτης Πυροπροστασίας που θα υλοποιηθούν.

Μάλιστα, ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αρ. Πρωτ. 66418 . Φ.701.2/21-10-2019), επεσήμανε ιδιαίτερα την αυστηροποίηση, που έθεσε η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια, στην αδειοδότηση λειτουργίας των Παιδικών Κατασκηνώσεων.

Αφού οι συμμετέχοντες έλαβαν γνώση όλων των σύνθετων εργασιών που πρέπει να γίνουν για την ασφαλή και υγιεινή διαμονή των παιδιών, προπάντων σήμερα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της πανδημίας, αποφασίστηκε ομόφωνα να υλοποιηθούν αυτές εντατικά και μεθοδικά το συντομότερο δυνατόν.
“Είναι απόφαση της Δημοτικής μας Αρχής, το καταπληκτικό αυτό παραθαλάσσιο πευκοδάσος 37 στρεμμάτων, όπου στεγάζονται οι κατασκηνώσεις, να αποδοθεί στα παιδιά μας με αναβαθμισμένες και τελειοποιημένες εγκαταστάσεις, με όλα τα λειτουργικά και σύγχρονα συστήματα και με το κατάλληλο εκπαιδευμένο στελεχιακό δυναμικό” ανέφεραν από τον δήμο.

- Νέα Καληδονία: 55χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]
- Αμφίκλεια: Κοντοσούβλι για ρεκόρ Γκίνες μήκους 130 μέτρων με 800 κιλά κρέας
- Ρόμα-Κρεμονέζε 3-0: Έπιασε τη Νάπολι στην 3η θέση με οδηγό τον Κριστάντε
- Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]
- Έδεσσα: Αιματηρό επεισόδιο στο καρναβάλι – 23χρονος μαχαίρωσε 21χρονο στο πόδι
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπασκόνια με «κατοστάρα» στη Ρεάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-136x85.jpg)

![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442