Ομοσπονδιακή χρηματόδηση ύψους 27 εκατ. δολαρίων αναμένεται να διαθετεί από την αμερικανική κυβέρνηση για την αξιοποίηση της ενέργειας των κυμάτων στη θάλασσα.

Στην τελευταία προσπάθεια ενθάρρυνσης της καινοτομίας σε έναν τομέα που έχει πολύ μικρό αποτύπωμα σε σύγκριση με άλλους τύπους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η χρηματοδότηση στοχεύει στην «προώθηση τεχνολογιών κυματικής ενέργειας με εμπορική βιωσιμότητα».

Επιλεγμένα έργα θα πραγματοποιηθούν στην εγκατάσταση PacWave South, η οποία βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Όρεγκον.

Η κατασκευή του PacWave South – η οποία έχει λάβει επιχορηγήσεις από το Υπουργείο και την πολιτεία του Όρεγκον, ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα λειτουργήσει το 2023.

Η χρηματοδότηση θα χωριστεί σε τρία ξεχωριστά μέρη: Θα διατεθούν έως και 15 εκατομμύρια δολ. για τη δοκιμή της τεχνολογίας μετατροπής της κυματικής ενέργειας κυμάτων, έως και 7 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν στην έρευνα και ανάπτυξη της κυματικής ενέργειας και ένα ποσό 5 εκατομμυρίων δολαρίων θα διατεθεί για την προώθηση των σχεδίων μετατροπής ενέργειας κυμάτων για το PacWave.

Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Jennifer M. Granholm υπογράμμισε ότι «με την κυματική ενέργεια, έχουμε την ευκαιρία να προσθέσουμε περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια στο δίκτυο και να αναπτύξουμε πιο βιώσιμη ενέργεια σε δύσκολες κοινότητες».

Πηγή: ΟΤ.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr