Μαγικές εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου από υποβρύχια γλυπτά. Ο Αμερικανός Γλύπτης, Τζέισον Τέιλορ, κατάφερε να συνδυάσει το ταλέντο του στη γλυπτική και στις καταδύσεις και να δημιουργήσει το πάρκο των υποβρύχιων γλυπτών, στο κόλπο του Μεξικού.

Συγκεκριμένα, ο Τέιλορ έχει δημιουργήσει ένα τεχνητό περιβάλλον για την αποκατάσταση και τη διατήρηση της ανάπτυξης των κοραλλιών. Αφού επέλεξε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, τοποθέτησε περισσότερες από 500 υποβρύχιες μορφές τσιμέντου σε βάθος 9 – 10 μέτρων, τιςοποίες μπορεί να επισκεφθεί κανείς είτε κάνοντας κατάδυση είτε από ένα σκάφος με γυάλινο πυθμένα.

Αν και αρκετοί έκαναν λόγο για μόλυνση του θαλάσσιου οικοσυστήματος, κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού το υλικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία των γλυπτών έχει επιλεχθεί με γνώμονα την ανάπτυξη της θαλάσσιας ζωής, καθώς τα κοράλλια και άλλα υδρόβια ζωή αναπτύσσονται πάνω τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοια έργα έχουν τοποθετηθεί και στις Μπαχάμες και στη Γρενάδα.

«Μόλις βυθίσουμε τα γλυπτά, δεν είναι πια δικά μας. Ανήκουν στη θάλασσα, καθώς σχηματίζονται νέοι ύφαλοι, ένας νέος κόσμος αρχίζει κυριολεκτικά να εξελίσσεται», σημειώνει ο Τέιλορ.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο πραγματικά εκπληκτικές εικόνες από το βυθό:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr