Μεγάλη τριπλή προσφορά στις 26 Ιουνίου

Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ»: «O κύριος μου Αλκιβιάδης», «Esquire» & ΟΚ! Το περιοδικό των διασήμων

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ παρουσιάζουν

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ο Ελληνισμός μέσα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα κορυφαίων ελλήνων συγγραφέων.

Σπουδαία λογοτεχνικά έργα τα οποία αγαπήθηκαν στην εποχή τους και παρέμειναν επίκαιρα.

Μυθιστορήματα που έχουν νικήσει τον χρόνο, διότι όλοι ανακαλύπτουμε σε αυτά κάτι που μας αφορά, είτε ως ιστορική μνήμη, είτε ως κοινωνική ή ψυχολογική συμπεριφορά. Μια σειρά που υπενθυμίζει ότι η αξιόλογη λογοτεχνία δεν απευθύνεται στους λίγους μυημένους, αλλά προσφέρει σελίδες υψηλής αναγνωστικής απόλαυσης σε όλους.

Aυτή την εβδομάδα

O κύριος μου Αλκιβιάδης

του Άγγελου Βλάχου

Ο Άγγελος Bλάχος φωτίζει με χιούμορ και γνώση την πορεία της Αθήνας από τη δόξα στην παρακμή, από το τέλος των Περσικών Πολέμων, έως τη λήξη του Πελοποννησιακού πολέμου.

Οι μεγάλες προσωπικότητες του Περικλή και φυσικά του Αλκιβιάδη πρωταγωνιστούν σε ένα από τα αγαπημένα ιστορικά μυθιστορήματα, το οποίο προσφέρει μια βαθιά κατανόηση της εποχής που αποτελεί ορόσημο για τον δυτικό πολιτισμό: του λαμπρού όσο και σκοτεινού 5ου αιώνα π.Χ.

Δεινός μελετητής και μεταφραστής του Θουκυδίδη αλλά ταυτόχρονα και ικανότατος μυθιστοριογράφος, ο Άγγελος Σ. Bλάχος φωτίζει με χιούμορ και γνώση την πορεία της Αθήνας από τη δόξα στην παρακμή, από το 462 π.Χ., λίγο μετά το τέλος των Περσικών Πολέμων, έως το 404 π.Χ., οπότε έληξε ο Πελοποννησιακός πόλεμος με τη συντριβή της Αθήνας.
Είναι ένα από τα αγαπημένα ιστορικά μυθιστορήματα – κυριαρχούν οι μεγάλες προσωπικότητες του Περικλή και φυσικά του Αλκιβιάδη γεμάτο γοητευτικούς χαρακτήρες με κυρίαρχο τον χαρισματικό Αλκιβιάδη- που προσφέρει στον έλληνα αναγνώστη μια πολύπλευρη οπτική και μια βαθιά κατανόηση της εποχής – ορόσημο για τον δυτικό πολιτισμό: του λαμπρού όσο και σκοτεινού 5ου αιώνα π.Χ.

Πλούσιο σε στοιχεία για την εποχή και την ιστορία της, συναρπαστικό στην αφήγηση και γεμάτο γοητευτικούς χαρακτήρες με κυρίαρχο τον χαρισματικό Αλκιβιάδη, τον άνθρωπο που έπαιξε στα δάχτυλά του τους Αθηναίους, τους Σπαρτιάτες, τους δασκάλους και την οικογένειά του. Δίνει ολοζώντανη την εικόνα ενός ανθρώπου που γνωρίζει (και προβάλλει) τη μοναδικότητά του τόσο στην προσωπική όσο και στη δημόσια ζωή, κερδίζοντας πότε την αγάπη και πότε την αντιπάθεια του πλήθους.

Για την αφήγηση που σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή, για την γλώσσα που αν και νεοελληνική νιώθεις ότι έχει κάτι από το πνεύμα της αρχαίας ελληνικής; Για τις απίστευτες λεπτομέρειες για τη δημόσια και ιδιωτική ζωή των αρχαίων Ελλήνων; Και μέσα σε όλα αυτά κυριαρχούν οι μεγάλες προσωπικότητες του Περικλή και φυσικά του Αλκιβιάδη.

Πολιτισμικά, ο 5ος αιώνας θεωρείται η βάση της πνευματικής κληρονομιάς του δυτικού κόσμου. Η συμμετοχική δημοκρατία στην Αθήνα φτάνει στο απόγειό της με την ενδυνάμωση της εκκλησίας του δήμου έναντι των πιο «αριστοκρατικών θεσμών», η φιλοσοφία, το δράμα, η ιστοριογραφία, η αρχιτεκτονική και η γλυπτική γνωρίζουν μια ανυπέρβλητη ακμή, που αποτελεί έως σήμερα σημείο αναφοράς.

Στις αρχές του η περσική αυτοκρατορία επιδιώκοντας την απόλυτη εμπορική κυριαρχία στο χώρου του Αιγαίου και την επέκταση του κράτους της προς δυσμάς στρέφεται εναντίον των ιωνικών πόλεων κατ΄ αρχάς και στη συνέχεια εναντίον των πόλεων της Ελλάδας. Από το 492 έως το 479 π.Χ. οι Πέρσες πραγματοποιούν διαδοχικές εκστρατείες στην ελληνική χερσόνησο, όπου αποκρούονται από τις συνασπισμένες ελληνικές δυνάμεις.

Ο Άγγελος  Σ. Βλάχος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1915. Κατάγεται από οικογένεια που έχει δώσει μια σειρά από δημόσιους λειτουργούς, ξεκινώντας από τον προπάππο του που ήταν Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων την εποχή του Όθωνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών, μπήκε στο διπλωματικό σώμα το 1939, και κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο. Το 1943 φυλακίστηκε από τους Γερμανούς αλλά κατόρθωσε να φύγει στη Μέση Ανατολή και πήρε μέρος στην εξόριστη ελληνική κυβέρνηση στο Κάιρο. Μετά την απελευθέρωση σταδιοδρόμησε ως διπλωμάτης έως το 1974, ενώ παράλληλα διακρίθηκε και στο χώρο της πολιτικής. Ήταν μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε το 1945 και έχει τιμηθεί με πλήθος διακρίσεων. Το έργο του περιλαμβάνει μυθιστορήματα, διηγήματα με θεματολογία κυρίως ιστορική, καθώς επίσης και μεταφράσεις έργων του Αισχύλου, του Αριστοτέλη και του Θουκυδίδη.  Ασχολήθηκε και με τη δημοσιογραφία γράφοντας σε αθηναϊκές εφημερίδες με το ψευδώνυμο Ανδρέας Βέλος. Πέθανε το 2003.

Mαζί

Esquire

Ο άντρας στα καλύτερά του

Ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος έχει χαράξει μια τόσο σπουδαία καριέρα στο χώρο του modeling που ακόμα και ο ίδιος συχνά αδυνατεί να πιστέψει τα όσα έχει καταφέρει.

Αντώνης Καφετζόπουλος. Ο σημαντικός Έλληνας ηθοποιός μιλάει για τα κίνητρα και τα αντικίνητρα της ζωής και της καριέρας του, τις δεύτερες σκέψεις, τον ρόλο της στωικότητας στην πορεία του, αλλά και τον «Σιωπηλό Δρόμο».

Τιμ Κουκ. Πώς είναι ο κόσμος μέσα από τα μάτια του πιο σημαντικού CEO στον πλανήτη;

Ο βασιλιάς της τεχνολογίας δείχνει την πιο ανθρώπινη πλευρά του σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Kylian Mbappé. Ο Γάλλος επιθετικός που μεγάλωσε στα προάστια του Παρισιού είναι ήδη στα 22 του είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και superstar. Όμως τώρα μπαίνει στην καλύτερη περίοδο της ζωής του: Είναι η στιγμή που πρέπει να γίνει ο καλύτερος παίκτης του κόσμου.

Γεύση. Τί, πώς και πού θα τρώμε μετά την πανδημία που έχει αλλάξει τα πάντα στη ζωή μας;

Και

ΟΚ!

Το περιοδικό των διασήμων!

Αποκαλύψεις που θα συζητηθούν για τον δολοφόνο της Καρολάιν.

Nαταλία Γερμανού.

Οι αλλαγές στην εκπομπή της, τα νέα δεδομένα στην προσωπική της ζωή και η εναντίωσή της στα στερεότυπα.

Νίκος Κοκλώνης – Κατερίνα Καινούργιου

Τριήμερο στη Μύκονο

Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Λένα Δροσάκη

Η βάφτιση του γιους της στην Αχαΐα.

-Αγαπημένοι σταρ σε καθημερινές στιγμές

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια,

κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Με ιστορία 27 ετών στη Μ. Βρετανία, 30 εκατομμύρια αναγνώστες και άλλες 20 εκδόσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, το περιοδικό OK! αναμφίβολα διαγράφει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο τίτλος πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 και έκτοτε αποτελεί αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια του κοινού που το επιλέγει για την ενδιαφέρουσα θεματολογία του, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ για τη ζωή των celebrities και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που φιλοξενεί.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου:«O KYΡΙΟΣ ΜΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ»:€1,90)
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr