Η δύσκολη «εξίσωση» του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Με τις παραδόσεις των εμβολιων να αυξάνονται και το εμβολιαστικό πρόγραμμα να προχωρά ομαλά – η κυβέρνηση στρέφει τώρα την προσοχή της στο δύσκολο σταυρόλεξο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.
Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ξεκινά από τους υγειονομικούς και τους εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας – ωστόσο όπως αποκάλυψε στο MEGA ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, εξετάζεται να υπάρχουν και πειθαρχικές ποινές όπως συμβαίνει και με τα self test στο δημόσιο τομέα.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία επιμένουν να δηλώνουν αντίθετοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό υποστηρίζοντας ότι η πλειοψηφία των υγειονομικών θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου ενδέχεται να εφαρμοστεί και σε νευραλγικούς τομείς του δημόσιου τομέα ειδικά σε χώρους όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες καθώς, σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν πολίτες αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Η κυβέρνηση πάντως επιθυμεί να συνδέσει τη συζήτηση με τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται για τις δυνατότητες και τα κίνητρα που θα έχουν όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως…. τα μέτρα θα αφορούν τους ανεμβολίαστους ξεκαθαρίζει ο Άκης Σκέρτσος
Η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής που απαρτίζεται από έγκριτους νομικούς η οποία εξετάζει και αξιολογεί όλες τις ηθικές και νομικές παραμέτρους του θέματος της υποχρεωτικότητας του εμβολίου.
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442