Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεταφορά φορτίων με πυραύλους εξετάζει ο αμερικανικός στρατός

Μεταφορά φορτίων με πυραύλους εξετάζει ο αμερικανικός στρατός

Το Ερευνητικό Εργαστήριο της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας θα εξετάσει αν είναι εφικτή η προσεδάφιση πυραύλων σε «μη συμβατικές επιφάνειες», ή αν οι πύραυλοι μπορούν να ρίχνουν το φορτίο με αλεξίπτωτο.

Η νεοσύστατη Δύναμη Διαστήματος του αμερικανικού στρατού εξετάζει αν είναι εφικτή η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων ως μεταγωγικών σκαφών.

Οι διαστημικοί πύραυλοι θεωρητικά θα επέτρεπαν την αποστολή μεγάλων φορτίων σε χρόνο ρεκόρ, αν και μέχρι σήμερα η ιδέα δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη.

«Ήταν πάντα μια ενδιαφέρουσα ιδέα αλλά στο παρελθόν δεν είχε νόημα» σχολίασε στο αμερικανικό δίκτυο NBC ο Κρεγκ Σπάντζερς, επικεφαλής του προγράμματος Rocket Cargo. «Ο λόγος που το κάνουμε τώρα είναι ότι η τεχνολογία δείχνει να έχει προοδεύσει» είπε.

Το Ερευνητικό Εργαστήριο της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας θα αναλάβει τώρα να εξετάσει αν είναι εφικτή η προσεδάφιση πυραύλων σε «μη συμβατικές επιφάνειες», ή αν οι πύραυλοι μπορούν να ρίχνουν το φορτίο με αλεξίπτωτο.

Καλλιτεχνική απεικόνιση που συνόδευε την ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού (US Air Force)

«Επιπλέον, οι μηχανικοί και ερευνητές του εργαστηρίου θα εξετάσουν τη δυνατότητα ασφαλούς προσεδάφισης πυραύλων κοντά σε εγκαταστάσεις και προσωπικό, καθώς και τη δυνατότητα ρίψης φορτίων από ψηλά προκειμένου να εξυπηρετούνται τοποθεσίες στις οποίες δεν είναι δυνατή η προσεδάφιση πυραύλων ή αεροσκαφών» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής αεροπορίας.

Οι πύραυλοι της SpaceX είναι σήμερα οι μόνοι που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά, μια προσέγγιση που ρίχνει σημαντικά το κόστος. Πυραύλους με επαναχρησιμοποιούμενο πρώτο στάδιο αναπτύσσουν επίσης η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος και η United Launch Alliance, μια σύμπραξη της Boeing και της Lockheed Martin.

«Μιλάμε για πυραύλους με χωρητικότητα 30 έως 100 τόνων» είπε ο Σπάντζερς. «Εκατό τόνοι αντιστοιχούν περίπου στη χωρητικότητα του [μεταγωγικού αεροπλάνου] C-17» επισήμανε.

«Αυτό που προσπαθούμε να βρούμε είναι το πώς να φορτώσουμε οχήματα στον πύραυλο και να τα ξεφορτώσουμε» συνέχισε.

«Είναι ένα πρόγραμμα που έχει πλάκα».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024