Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σβέρκος

Σβέρκος

Ένας τύπος σαν τον Λαγό μέσα από την φυλακή, δεν θα μπορούσε να κρατήσει κανένα νόμιμο επάγγελμα, δεν θα είχε λόγο ούτε σε δημοτικό συμβούλιο για τα σκουπίδια.

Την ίδια ώρα που το αίτημα του προφυλακισμένου Φουρθιώτη να βγαίνει  στην τηλεοπτική του εκπομπή μέσα από τη φυλακή, απορρίπτεται και μας φαίνεται και γελοίο, ο  καταδικασμένος Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής, μέσα από τη φυλακή συμμετέχει στην ευρωβουλή και πληρώνεται.

Το ζήτημα δεν είναι σίγουρα η σύγκριση. Δεν λείπει ο Φουρθιώτης από τη τηλεόραση, ωστόσο από τον νομικό μας πολιτισμό προκύπτει ένα παράδοξο και μια αδικία για όποιον εκτίει την ποινή του ή είναι προφυλακισμένος και δεν είχε την τύχη να είναι ακροδεξιός ευρωβουλευτής…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή , τώρα που η σκόνη της εβδομάδας που πέρασε, έκατσε. Θυμηθήκαμε τον Λαγό εξ αιτίας μιας συζήτησης στην οποία συμμετείχε στο ευρωκοινοβούλιο και ο πρόεδρος αναγκάστηκε να τον διακόψει όταν, ξέφυγε και  βγήκε εκτός θέματος ισχυριζόμενος πως είναι πολιτικός κρατούμενος .

Είδα το βίντεο. Ο Λαγός μίλησε αμέσως  μετα τον Παπαδημούλη .

Μια μεταφράστρια ήταν υποχρεωμένη να μεταφράζει ταυτόχρονα στα αγγλικά τις απόψεις του Λαγού για το περιβάλλον: «φοβίζουν τον κόσμο, πιέζουν τις φτωχότερες χώρες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα πρόστιμα δισεκατομμυρίων που επιβάλλουν οι ισχυροί !» Ο λόγος του μεστός – ναζιστικός, τα μαλλιά του πιο μακριά από το χαρακτηριστικό στρατιωτικό κούρεμα που συνδύαζε με το Horseshoe μουστάκι, παράδοξη επιλογή για έναν Χρυσαυγίτη- να ξέρει άραγε τον  Glenn Hughes των Village People ο Λαγός;

Φταίει και ο εγκλεισμός  που δεν είναι και καλοκουρεμένος,  ο ίδιος έχει προσπαθήσει να τον αποφύγει.

Ζήτησε μάλιστα, να πηγαίνει στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα για να παρακολουθεί και να συμμετέχει στις εργασίες της Ολομέλειας αλλά το αίτημα του δεν  ικανοποιήθηκε.

Φαντάζομαι δεν είναι η πρώτη φορά που βγήκε  σε ζωντανή σύνδεση με αίθουσα της Ευρώπης από αυτές με την παχιά μοκέτα.  Πυκνοί οι συμβολισμοί ακόμη και στον διάκοσμο : «Το Ημικύκλιο αποτελεί την πάλλουσα καρδιά της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας. Γίνονται ιστορικές ψηφοφορίες που επηρεάζουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Δεν είναι βέβαια ο μόνος ακροδεξιός στην «πάλλουσα καρδιά της Ευρώπης» , ο Λαγός, υπάρχουν μπόλικοι, αν και  αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία το οτι είναι ο μόνος έγκλειστος.

Είναι δυνατόν ; Σκεφτήκαμε όλοι εμείς, εκεί που νομίζαμε πως είχαμε ξεμπλέξει  με αυτές τις μορφές  με τους  υπερτροφικούς  σβέρκους από τα αναβολικά που κοκκινίζουν από την ένταση. Ποιος έχει ξεχάσει; Ναζιστικά συνθήματα.  Κλωτσιές στα δικαστηρία .Είναι πολλά όμως  τα λεφτά στην Ευρωβουλή και όσο βρισκόταν εκεί , ο Λαγός είχε την καλύτερη διαγωγή.

Δυο χρόνια πριν, πόλεμος είχε ξεσπάσει στην Χρυσή Αυγή μετά την απόφαση του Γιάννη Λαγού να ανεξαρτητοποιηθεί, το είχε μάλιστα κάνει  πετώντας και καρφιά για τα πολιτικά λάθη που έκανε  το κόμμα-ναζιστικό μόρφωμα -ήξερε  τι έκανε,  είπαμε : πολλά τα λεφτά στη Ευρωβουλή και ήθελε να κρατήσει την έδρα ως ανεξάρτητος.

Ο ίδιος ο Λαγός, στο παρελθόν ,όταν  ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ευρωβουλευτής- Χρυσαυγίτης Συναδινός, σε δημόσια ομιλία τον καλούσε να παραδώσει την έδρα γιατί άνηκε  στην Χρυσή Αυγή και οι ψήφοι ήταν από «από Χρυσαυγίτες για Χρυσαυγίτες».

Επειδή τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο όταν βυθίζεται και ο  Ηλίας Κασιδιάρης όπως και  Γιάννης Λαγός, ίδρυσαν τα δικά τους ακροδεξιά φασιστικά κόμματα-τερατίδια  μετά την διάλυση  της Χρυσής Αυγής όταν έμεινε εκτός Βουλής το 2019.

Ας επιστρέψουμε όμως στη λογική αγανάκτηση του Έλληνα που βλέπει τον Λαγό να παραμένει ευρωβουλευτής και να πληρώνεται αδρά .

Τυπικά, «η εντολή των ευρωβουλευτών είναι εθνική εντολή και δεν μπορεί να αφαιρεθεί από οποιαδήποτε άλλη αρχή».

Στο αγανακτισμένο μου Tweet για την παρουσία του Λαγού στην Ευρώπη, απάντησε επίσημα και λιτά  όπως συνηθίζει , το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, άραγε πως να νιώθουν μέσα τους , οι υπάλληλοι  που δουλεύουν εκεί για το συγκριμένο ζήτημα ; Ειδικά όταν τους είπαν  πως ο Λαγός, σκόπευε να καταφέρει ,να προσέρχεται  στο γραφείο τους για «τα καθήκοντα του» ;

Οι λόγοι που ο Λαγός εξακολουθεί να είναι ευρωβουλευτής κανονικότατα, είναι περίπου  γνωστοί : «Οι ευρωβουλευτές εκλέγονται σύμφωνα με την εθνική εκλογική νομοθεσία, εάν ένας, κριθεί ένοχος για ποινικό αδίκημα που συνεπάγεται έκπτωση από το αξίωμα, εναπόκειται στις αρχές του κράτους-μέλους, δηλαδή της Ελλάδας, να ενημερώσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά .»

Ο Γιάννης Λαγός, έχει καταδικαστεί πρωτόδικα  μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, και του έχει επιβληθεί η μεγαλύτερη  ποινή απ’ όλους: 13 χρόνια και οκτώ μήνες, ωστόσο επειδή  έχει καταδικαστεί πρωτόδικα και μέχρι να γίνει αμετάκλητη η καταδίκη του σε Εφετείο και Άρειο Πάγο-θα περάσουν χρόνια δηλαδή- θα μπορεί να παραμένει Ευρωβουλευτής κι ας μη μπορούμε να το χωνέψουμε ,ειδικά αν σκεφτούμε το προφανές : ένας τύπος σαν τον Λαγό μέσα από την φυλακή, δεν θα μπορούσε να κρατήσει κανένα νόμιμο επάγγελμα, δεν θα είχε λόγο ούτε σε δημοτικό συμβούλιο για τα σκουπίδια- είπαμε όμως πρόκειται για ευρωβουλευτή!

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024