Πλακιωτάκης: Σε ισχύ από αύριο και η ψηφιακή δήλωση υγείας για τους επιβάτες στα πλοία
Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test ή self test
Από αύριο θα μπορούν οι επιβάτες να κάνουν τη δήλωση υγείας και ψηφιακά ώστε να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στα λιμάνια και να γίνεται ομαλά η επιβίβασή τους στα πλοία, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει πρώτα οι πολίτες είτε να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν κάνει rapid test ή self test ή μοριακό έλεγχο.
Διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις που οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test ή self test.
O κ. Πλακιωτάκης ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι παραμένει η οδηγία για πληρότητα των πλοίων στο 85% όταν διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.
Αναφορικά με το τραγικό συμβάν που συνέβη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός τόνισε ότι το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται η τάξη και η ασφάλεια στο λιμάνι.
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442