Από αύριο θα μπορούν οι επιβάτες να κάνουν τη δήλωση υγείας και ψηφιακά ώστε να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στα λιμάνια και να γίνεται ομαλά η επιβίβασή τους στα πλοία, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει πρώτα οι πολίτες είτε να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν κάνει rapid test ή self test ή μοριακό έλεγχο.
Διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις που οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test ή self test.
O κ. Πλακιωτάκης ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι παραμένει η οδηγία για πληρότητα των πλοίων στο 85% όταν διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».