Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο φετινός Μάιος, από τους θερμότερους της 10ετίας στην Ελλάδα

Ο φετινός Μάιος, από τους θερμότερους της 10ετίας στην Ελλάδα

Στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη ήταν ο πιο θερμός Μάιος τουλάχιστον από το 2010, ενώ για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ήταν ο δεύτερος κατά σειρά πιο θερμός Μάιος την ίδια περίοδο

Αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κυμάνθηκε η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα τον Μάιο του 2021, σύμφωνα με το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη ήταν ο πιο θερμός Μάιος τουλάχιστον από το 2010, ενώ για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ήταν ο δεύτερος κατά σειρά πιο θερμός Μάιος την ίδια περίοδο.

Ανέβηκε η μέση μέγιστη θερμοκρασία

Πιο αναλυτικά, στη Μακεδονία και στη Θράκη η μέση μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε 0,8 βαθμούς Κελσίου υψηλότερα από τη μέση τιμή (τέταρτη υψηλότερη της δεκαετίας), στη Δυτική Ελλάδα +0,9°C (η πέμπτη υψηλότερη της δεκαετίας), στη Θεσσαλία καταγράφηκαν αποκλίσεις +1,5°C (δεύτερη υψηλότερη της δεκαετίας μετά τον Μάιο του 2013), στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη +1,9°C +2ºC, και +2ºC αντίστοιχα (οι υψηλότερες της δεκαετίας), ενώ στα νησιά του Αιγαίου εκτός της Κρήτης καταγράφηκε μικρότερη απόκλιση κατά +1,2°C (δεύτερη υψηλότερη μετά τον Μάιο του 2018).

Κύρια αιτία των παρατεταμένα υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα μας ήταν η επικράτηση υψηλών βαρομετρικών πιέσεων στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Μεσογείου, με αποτέλεσμα τη ροή θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τα Βαλκάνια.

Αντίθετα με την Ελλάδα, στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη η μέση θερμοκρασία του Μαΐου 2021 κυμάνθηκε περίπου 4-5 βαθμούς κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024