Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ένα 12χρονο μεταξύ των θυμάτων από την κατάρρευση εξέδρας - Συγκλονιστικά βίντεο

Ισραήλ: Ένα 12χρονο μεταξύ των θυμάτων από την κατάρρευση εξέδρας – Συγκλονιστικά βίντεο

Εκ των τραυματιών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα και ελικόπτερα του στρατού σε νοσοκομεία, τουλάχιστον 15 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα «Times of Israel»

Ένα 12χρονο αγόρι συγκαταλέγεται στα θύματα στο Ισραήλ μετά την κατάρρευση εξέδρας σε συναγωγή, η οποία ήταν κατάμεστη με πιστούς. Το δεύτερο θύματα είναι ένας άνδρας 40 ετών, ενώ τουλάχιστον 213 άτομα τραυματίστηκαν.

Εκ των τραυματιών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα και ελικόπτερα του στρατού σε νοσοκομεία, τουλάχιστον 15 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα «Times of Israel».

Συγκλονίζουν τα βίντεο

Εκατοντάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν την εβραϊκή εορτή Σαβουότ (Πεντηκοστή) στη συναγωγή της πόλης Γκιβάτ Ζεέβ, βορειανατολικά της Ιερουσαλήμ.

Μεγάλη εξέδρα με καθίσματα υποχώρησε κάτω από τα πόδια τους με τους πιστούς να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, όπως φαίνεται σε πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας που προβλήθηκαν σε ισραηλινά μέσα και κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών διάσωσης, η δομή ήταν «υπό κατασκευή».

Η Jerusalem Post αναφέρει πως οι υπηρεσίες είχαν ενημερώσει από το πρωί το τοπικό συμβούλιο του Γκιβάτ Ζέεβ ότι η προγραμματισμένη συγκέντρωση στη συναγωγή δεν είχε λάβει έγκριση εξαιτίας εν εξελίξει εργασιών.

Ο τοπικός δήμαρχος, ένας ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής και αστυνομικοί είπαν ότι η κατασκευή είχε προχωρήσει παρά την έλλειψη οικοδομικής άδειας και τις επίσημες προειδοποιήσεις ότι δεν είναι ασφαλής η ανέγερση κτηρίου στο σημείο.

«Η καρδιά μου είναι στα θύματα της καταστροφής του Γκιβάτ Ζέεβ. Οι δυνάμεις του στρατού, υπό τη διοίκηση του Εσωτερικού Μετώπου και της Πολεμικής Αεροπορίας, εργάζονται για να βοηθήσουν στην εκκένωση. Προσεύχομαι για την ασφάλεια των τραυματιών» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024