Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιμένεθ: «Το φετινό ήταν μεγαλύτερο κατόρθωμα ακόμα και από το πρωτάθλημα»

Χιμένεθ: «Το φετινό ήταν μεγαλύτερο κατόρθωμα ακόμα και από το πρωτάθλημα»

Μεγαλύτερο επίτευγμα και από το πρωτάθλημα του 2018 χαρακτήρισε ο Μανόλο Χιμένεθ το ότι η ΑΕΚ κατάφερε φέτος να βγει στην Ευρώπη.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στη NOVA ενόψει της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης και στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα του τους τελευταίους μήνες. Ο Ισπανός τεχνικός χαρακτήρισε μεγαλύτερο κατόρθωμα την έξοδο στην Ευρώπη φέτος από το πρωτάθλημα του 2018 ενώ τόνισε πως στόχος πλέον είναι η τρίτη θέση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ:

Για τη νίκη στο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού: «Ήταν πολύ σημαντική γιατί βρισκόμασταν στα όρια των δυνάμεών μας. Με εξέπληξαν θετικά με την εικόνα τους στο δεύτερο ημίχρονο».

Για την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου: «Μπορεί κάποιοι να σκέφτονται πως η ΑΕΚ απλά πέτυχε το ελάχιστο που μπορούσε αυτή τη σεζόν. Βρίσκομαι πέντε μήνες στην ομάδα και μπορώ να εγγυηθώ πως το φετινό ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα που έχω κάνει με την ΑΕΚ, ακόμα και από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και των τελικών που έχουμε βρεθεί».

Για το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή έξοδος διασφαλίστηκε δύο ματς πριν το τέλος των πλέι οφ: «Αυτό που καταφέραμε είναι όπως όταν ανάβει η ρεζέρβα στο αυτοκίνητο και ξέρεις ότι έχεις 2-3 χλμ. πριν ξεμείνεις. Είμαι περήφανος για ότι κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές λόγω της χρονιάς που είχαμε».

Για το ότι η ΑΕΚ έχασε αρκετές ευκαιρίες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Ανησυχούσα γιατί σκεφτόμουν ότι μπορεί να μας συμβεί κάτι παρόμοιο με άλλα παιχνίδια και να τιμωρηθούμε με το παραμικρό λάθος».

Για το αν θα ξεκουράσει παίκτες στα δύο τελευταία παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Αρη: «Θέλουμε να βγούμε τρίτοι, μας υποχρεώνει η ιστορία της ΑΕΚ. Δεν είμαστε ακόμα σε διακοπές, ούτε πρόκειται να το επιστρέψω. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό αποφάσισα εγώ ποιοι θα παίξουν, για το ματς με τον Αστέρα θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι παίκτες».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024