Oktoberfest: Ακυρώθηκε και το φετινό φεστιβάλ λόγω της πανδημίας του κοροναϊού
Το Oktoberfest είναι το μεγαλύτερο λαϊκό φεστιβάλ στον κόσμο και συγκεντρώνει περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες.
Την ακύρωση και του φετινού Oktoberfest, της διάσημης γιορτής της μπίρας, ανακοίνωσαν πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ και ο Δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ. Αιτία για την ακύρωση του δεύτερου συνεχούς Oktoberfest είναι τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κοροναϊού.
«To μεγαλύτερο παγκόσμιο φεστιβάλ θα καταστρεφόταν εάν έπρεπε να πραγματοποιηθεί υπό όρους», τόνισε ο κ. Ζέντερ, εξηγώντας την εισήγησή του να ματαιωθεί και η φετινή διοργάνωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου.

Ο κ. Ράιτερ από την πλευρά του εξήγησε ότι πρώτη προτεραιότητα των πολιτικών της Βαυαρίας είναι η υγεία των πολιτών. «Για αυτό και δεν θα έχουμε ούτε φέτος Oktoberfest. Η απόφαση έπρεπε να ληφθεί ήδη τώρα. Ζητώ την κατανόησή σας – δεν είναι εύκολη απόφαση ούτε για μένα», σημείωσε και αναφέρθηκε από τη μία πλευρά στα εκατομμύρια φίλων της συγκεκριμένης γιορτής, αλλά και στους επιχειρηματίες και εργαζόμενους που πλήττονται από την απόφαση. «Μας πλήττει όλους. Και την πόλη του Μονάχου», πρόσθεσε.
Το Oktoberfest είναι το μεγαλύτερο λαϊκό φεστιβάλ στον κόσμο και συγκεντρώνει περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες.
Ο τζίρος για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ οι θέσεις εργασίας που προσφέρει είναι τουλάχιστον 13.000.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον σχεδιασμό διοργάνωσης «Oktoberfest στην έρημο» του Ντουμπάι, ο κ. Ζέντερ δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει υποκατάστατο της αυθεντικής γιορτής του Μονάχου και προέβλεψε ότι «δεν θα έχει επιτυχία».
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχει ήδη βρεθεί έκταση 420.000 τ.μ. στην μαρίνα του Ντουμπάι και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο του επόμενου έτους και εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 50 εκατομμύρια.
Στο Ντουμπάι θα κατασκευαστούν ρέπλικες ορόσημων του Μονάχου, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν πολλές βαυαρικές ζυθοποιίες και εστιατόρια και δεν θα απουσιάσουν οι διάσημοι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί ‘Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ και Πάμελα ‘Αντερσον, αλλά και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και Λόταρ Ματέους.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Πώς γίνεται τα 1.5 δισ. του Avatar: Fire and Ash να μην θεωρούνται επιτυχία; Τι βλέπει ο Τζέιμς Κάμερον για το μέλλον του franchise
- Από τον Ομπράντοβιτς στον Σπανούλη: Πόσες ομάδες της Euroleague έχουν αλλάξει προπονητή από την αρχή της σεζόν
- Περσικός Κόλπος: Καλά στην υγεία τους οι 22 ναυτικοί έπειτα από επίθεση σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο
- Νεκρή 15χρονη από ρωσικό πλήγμα στη βόρεια Ουκρανία – Επιθέσεις με drones στη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ
- Η AI ηθοποιός Τίλι Νόργουντ κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι – Και μάλλον οι καλλιτέχνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι
- Ώρα… Ευρώπης: O Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπέτις, εκτός έδρας κόντρα στην Τσέλιε η ΑΕΚ
- Ηράκλειο: Φωτιά σε κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη στο κέντρο της πόλης
- Η τρομερή επιθετική απόδοση του Ολυμπιακού κόντρα στην Παρί και η πεντάδα «φωτιά»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442