Έκκληση για αίμα απευθύνει η Αιμοδοσία του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης καθώς, όπως τονίζει, «τα αποθέματά μας σε αίμα έχουν μειωθεί επικίνδυνα και ήδη αντιμετωπίζουμε πολύ σημαντικό πρόβλημα στο να μεταγγίσουμε ασθενείς που το έχουν πραγματικά ανάγκη».
Στη συνέχεια, ευχαριστεί όσους επιδεικνύουν αλληλεγγύη κάθε φορά «στον άγνωστο συνάνθρωπο ασθενή που χρειάζεται μετάγγιση» ωστόσο ζητά από τους πολίτες «να σταθείτε πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια μας να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών μας σε αίμα και παράγωγά του».
«Σας παρακαλούμε πολύ, όσοι από εσάς μπορείτε, να προσέλθετε για να αιμοδοτήσετε μέσα στις επόμενες ημέρες» αναφέρει η Αιμοδοσία του Ιπποκρατείου.
Ωράριο λειτουργίας
Το ωράριο αιμοληψιών είναι: καθημερινές από 08.30-14.00 και από 17.00-19.00 (εκτός απογεύματος Παρασκευής), ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες η Αιμοδοσία από 09.00-12.00. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν αιμοληψίες.
Σε ό,τι αφορά όσους και όσες έχουν περάσει covid, διευκρινίζεται ότι μπορούν να αιμοδοτήσουν ένα μήνα μετά το τελευταίο σύμπτωμα, ενώ όσοι και όσες έχουν εμβολιαστεί μπορούν να αιμοδοτήσουν μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό.
Για την Αιμοδοσία στο Ιπποκράτειο οι αιμοδότες και αιμοδότριες θα πρέπει να προσέρχονται από την πύλη επί της οδού Κ. Καραμανλή, ενώ δεν απαιτείται ραντεβού.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας