Αγγελοπούλου : 223 δράσεις σε όλο τον κόσμο για την 200στή επέτειο από την Επανάσταση
«Για εμάς τους Έλληνες η ταυτότητα μας είναι η σημαία μας, οι αγώνες μας, οι νίκες μας, η θρησκεία μας, η λαϊκή μας παράδοση.», τόνισε η κ. Αγγελοπούλου
Για τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου.
Μιλώντας στον Σκάι η κ. Αγγελοπούλου ανέφερε ότι πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει ταυτόχρονη προβολή σε 18 πόλεις, πάνω σε εμβληματικά κτήρια, η αφήγηση της επανάστασης, μέσα από ιστορικούς πίνακες, στις 8-9 Μαΐου.
Για να δείτε όλες τις δράσεις αναλυτικά μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του «Ελλάδα 2021».
Αύριο 25 Μαρτίου, σε παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα, θα προβληθεί στις 7 μμ. στην ΕΡΤ η ταινία «Σε γνωρίζω από την όψη», η οποία θα περιλαμβάνει την ιστορία της Ελλάδας.
Παράλληλα, θα προβληθεί μια ψηφιακή σειρά με τίτλο «Μικροί και μεγάλοι ήρωες», η οποία θα προβληθεί όπου υπάρχουν δημόσιες οθόνες, όπως για παράδειγμα στα μέσα μεταφοράς.
Θα ακολουθήσει μουσική παρέλαση με τον Διονύση Σαββόπουλο, με εμβληματικές εκτελέσεις και τραγούδια από τη μουσική πορεία της χώρας.
Όσο για τα συλλεκτικά νομίσματα, ο κόσμος μπορεί να τα αγοράσει από την ιστοσελίδα της επιτροπής και προσεχώς από τα σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης».
«Για εμάς τους Έλληνες η ταυτότητα μας είναι η σημαία μας, οι αγώνες μας, οι νίκες μας, η θρησκεία μας, η λαϊκή μας παράδοση.», τόνισε η κ. Αγγελοπούλου.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσέθεσε και ανέφερε ότι για το 2021 έχουν προγραμματιστεί 223 δράσεις συνολικά, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο.
- Κολομβία: Ο πρόεδρος Πέτρο κηρύσσει τον πόλεμο στον ELN – Επικαλείται τις «απειλές επέμβασης» του Τραμπ
- Το Ιράν θα συνεχίσει «να υποστηρίζει αποφασιστικά» τη Χεζμπολά, δηλώνει σύμβουλος του Χαμενεΐ
- Χιλή: Ο Ρούμπιο συνεχάρη τον νέο ακροδεξιό πρόεδρο – Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «αδημονεί» να συνεργαστεί μαζί του
- Λίβανος: Αλλοι 3 νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές παρά την κατάπαυση του πυρός
- Χιλή: Εξέλεξαν ακροδεξιό πρόεδρο για πρώτη φορά μετά τη δικτατορία του Πινοτσέτ
- Ρωσία: Ως «ανεπιθύμητο οργανισμό» ταξινόμησε την Deutsche Welle η εισαγγελία
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ποιοι κινδυνεύουν από τη σούπερ γρίπη
- Γάζα: Ποιοι προσπαθούν να πλουτίσουν από την ανοικοδόμηση – Τα σχέδια Τραμπ και Κούσνερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 15.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/youcef-boukhatem-r5KZ_UAvUe8-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442