Αγορά ακινήτων : Οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2020 [γράφημα]
Πόσα τετραγωνικά μέτρα θα μπορούσατε να αγοράσετε σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου αν είχατε στη διάθεσή σας ένα εκατομμύριο δολάρια;
Πόσα τετραγωνικά μέτρα θα μπορούσατε να αγοράσετε σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου αν είχατε στη διάθεσή σας ένα εκατομμύριο δολάρια;
Στο ερώτημα αυτό απαντά η ετήσια έρευνα της εταιρείας Knight Frank, η οποία ανέλυσε στοιχεία για 20 μεγαλουπόλεις για το 2020.
Οι πιο ακριβές πόλεις στην αγορά ακινήτων
Το Μονακό και το Χονγκ Κονγκ παραμένουν οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου στην αγορά ακινήτων εδώ και μια δεκαετία.

Ακολουθεί το Λονδίνο, το οποίο όμως παρουσιάζει σημαντική βελτίωση σε σχέση με πριν πέντε χρόνια. Το 2015 με 1 εκατ. δολάρια κάποιος μπορούσε να αγοράσει μόλις 22 τετραγωνικά μέτρα στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ τώρα μπορεί να αγοράσει 31 τ.μ. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 40%!
Καλύτερες τιμές ακινήτων παρατηρούνται και στην τέταρτη πιο ακριβή πόλη, τη Νέα Υόρκη. Από 27 τετραγωνικά μέτρα, πλέον με 1 εκατ. δολάρια μπορεί κάποιος να αγοράσει 34 τ.μ στην αμερικανική μητρόπολη (αύξηση 25,9%).
Πού αξίζει να επενδύσετε
Αντίθετα, οι πιο οικονομικές τιμές καταγράφηκαν σε πόλεις χωρών που ανήκουν σε αναπτυσσόμενες οικονομίες. Στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και το Σάο Πάολο της Βραζιλίας ένας εκατομμυριούχος μπορεί να αγοράσει 202 και 252 τετραγωνικά μέτρα αντίστοιχα, χάρη σε ένα συνδυασμό χαμηλότερων τιμών και συναλλαγματικής μετατροπής του δολαρίου.
Η πιο μεγάλη αύξηση τιμών παρατηρήθηκε στο Λος Άτζελες των ΗΠΑ. Το 2015 με ένα εκατομμύριο δολάρια ήταν δυνατόν να αγοράσει κάποιος 65 τετραγωνικά μέτρα. Πλέον, τα τετραγωνικά αυτά μέτρα μειώθηκαν σχεδόν κατά ένα τρίτο, στα 44 τετραγωνικά μέτρα (μείωση 32,3%).
Πάντως, αν και το Μονακό παραμένει η πιο ακριβή πόλη του κόσμου στην αγορά ακινήτων, οι τιμές αυτήν την περίοδο είναι προνομιακές καθώς οι ταξιδιώτες προς το επιχειρηματικό αυτό κέντρο έχουν μειωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού. Παρόμοια, μείωση στις πωλήσεις ακινήτων παρατηρήθηκε και στο Ντουμπάι, όπου υπάρχει και πρόγραμμα «χρυσής βίζας».
- Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ ΔΑΟΕ και JTI Hellas
- Viral βίντεο από την αφρικανική σκόνη που σκέπασε την Κρήτη – Απόκοσμες εικόνες και αγωνία μέσα σε πτήση
- Ο Κωστούλας έπαιξε μπάσκετ, ο Αβδάλας ποδόσφαιρο… και δεν ήταν πρωταπριλιάτικο
- Μια μεγάλη, αναδρομική έκθεση για τον Gianni Versace
- Ολυμπιακός: Η προετοιμασία του Φαλ και η συνομιλία του Φουρνιέ με τον Ερτέλ (vid)
- MEGA Stories: Πίσω από την επιβλητική σιωπή του Αγίου Όρους
- Απόφαση – «καταπέλτης» για τα Τέμπη: Ευθύνες του δημοσίου για την τραγωδία και αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων
- Κρήτη: Ορατή από το Διάστημα η αφρικανική σκόνη που έπνιξε το νησί – Δορυφορική εικόνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442