ΣτΕ : Η Ολομέλεια απέρριψε τις αιτήσεις των ενστόλων για το νέο μισθολόγιο
Ποιο είναι το σκεπτικό της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ΄ αριθμ. 309-313/2021 αποφάσεις της, απέρριψε τις αιτήσεις ενστόλων που ζητούσαν την ακύρωση της από 19.7.2017 πράξης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, που αφορά το νέο αναμορφωμένο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με νέους βασικούς μισθούς και νέα επιδόματα.
Σύμφωνα με την πλειοψηφία της Ολομέλειας του ΣτΕ, η προσβαλλόμενη πράξη είναι απλή ερμηνευτική εγκύκλιος των διατάξεων του ν. 4472/2017 και δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, αλλά και «δεν σκοπεί να εισαγάγει νέες ρυθμίσεις για τα ζητήματα του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν έχει κανονιστικό χαρακτήρα».
Κατά συνέπεια, καταλήγει η Ολομέλεια του ΣτΕ, αποτελεί «απλή ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις αναφερόμενες στον πίνακα αποδεκτών υπηρεσίες, στερούμενη εκτελεστού χαρακτήρα».
Τέλος, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως απαράδεκτες τις αιτήσεις ακύρωσης: Της Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής 2000 και 417 αξιωματικών της ΕΛΑΣ, αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (ΤΕΜΑ).
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δεν θα μεταβεί στο Νταβός ο Μητσοτάκης
- Καλλιάνος για κακοκαιρία: Το πριν και το μετά της οδού Μετσόβου στην Άνω Γλυφάδα – «Μυρίζει πόλεμο, δεν υπερβάλλω»
- Κακοκαιρία: Δραματική διάσωση γυναίκας από ορμητικό χείμαρρο στη Γλυφάδα – Δείτε βίντεο
- Ολυμπιακός: Tα σενάρια πρόκρισης και τα κριτήρια ισοβαθμίας στο Champions League
- Χαρίτσης και Σακελλαρίδης δοκιμάζουν τα όριά τους: Συνέδριο επιβίωσης ή ρήξης για τη Νέα Αριστερά – Το βλέμμα στον Τσίπρα
- Workmonitor 2026: Δεύτερη δουλειά για να βγει ο μήνας ψάχνει ο ένας στους δύο Έλληνες εργαζόμενους
- Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar στον Σταυρό του Νότου Club
- Σάρωσε τη Ρόδο η κακοκαιρία – Η θάλασσα βγήκε στο λιμάνι, πλοίο έδωσε μάχη με τα κύματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)
























![Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/emy-nguyen-nraoaugXsiw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442