Διευρύνεται η συνεργασία Πούτιν – Ερντογάν: Πιθανή παραγωγή του εμβολίου στην Τουρκία
Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης της συνεργασίας στον τομέα αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού, όπως και για το ενδεχόμενο πώλησης ρωσικών εμβολίων αλλά και της παραγωγής τους στην Τουρκία
Για τη διεύρυνση της συνεργασίας των χωρών τους σε διάφορους τομείς, όπως αλλά και σε μεγάλα από κοινού έργα στον ενεργειακό τομέα, συζήτησαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν κα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης της συνεργασίας στον τομέα αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού, όπως και για το ενδεχόμενο πώλησης ρωσικών εμβολίων αλλά και της παραγωγής τους στην Τουρκία.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την εφαρμογή των συμφωνιών που αφορούν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, της 9ης Νοεμβρίου 2020 και 11ης Ιανουαρίου 2021, και συγκεκριμένα για τον συντονισμό των ενεργειών προς το συμφέρον της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Πούτιν και Ερντογάν επεσήμαναν τη σημασία της συγκρότησης μεταβατικών οργάνων εξουσίας στην Λιβύη και επιβεβαίωσαν την προσήλωση τους στην άνευ συμβιβασμών καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Συρία.
Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε στον τούρκο ομόλογό του τα συλλυπητήρια του για τον πρόσφατο θάνατο στο Ιράκ 13 Τούρκων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)
















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442