Προειδοποίηση για κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων σε δίκτυα ύδρευσης
Πρόσφατο περιστατικό στη Φλόριντα ανέδειξε τον απειλή
Οι δήμοι και άλλοι φορείς ύδρευσης θα πρέπει να φροντίσουν για την προστασία των συστημάτων ύδρευσης από χάκερ, προειδοποιεί η εταιρεία κυβερνοασφάλειας ESET, δημιουργός του ομώνυμου ευρέως χρησιμοποιούμενου λογισμικού κατά των ιών των υπολογιστών και άλλων κυβερνοαπειλών.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, πρόσφατα ένας άγνωστος παραβίασε τα ηλεκτρονικά συστήματα της εγκατάστασης επεξεργασίας πόσιμου νερού στο Όλντσμαρ της Φλόριντα των ΗΠΑ και προσπάθησε να δηλητηριάσει την παροχή νερού της πόλης, αλλάζοντας τα επίπεδα του υδροξειδίου του νατρίου.
Η εταιρεία επισημαίνει ότι «υπάρχουν ανησυχίες για πιθανές παρόμοιες μελλοντικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον άλλων, όχι επαρκώς προστατευμένων συστημάτων επεξεργασίας νερού σε μικρές πόλεις ανά τον κόσμο και για το τι μπορεί να γίνει για την αποτροπή τέτοιων επιθέσεων».
Στην περίπτωση της Φλόριντα, οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποίησαν εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης για να εισβάλουν και να αλλάξουν τα επίπεδα των χημικών στην παροχή ύδρευσης, αυξάνοντάς τα σε δυνητικά επικίνδυνα επίπεδα. Αυτό είναι ανησυχητικό επειδή πρόκειται για στοχευμένη επίθεση που απαιτεί χρόνο για το σχεδιασμό και την υλοποίησή της.
«Αναμένονται μελλοντικές επιθέσεις εναντίον και άλλων δήμων. Πιθανώς, μια επόμενη επίθεση να πραγματοποιηθεί με διαδικασίες που εφαρμόζονται σε επιθέσεις τύπου Ransomware», σύμφωνα με την ESET.
- Τσαγκαράκης: Εξελίξεις στη υπόθεση – Συνελήφθη μία υπάλληλός του
- Συνεχίζεται το… δράμα στο Κόπα Άφρικα – Αρνείται το τρόπαιο ο αρχηγός του Μαρόκου: «Η Σενεγάλη μας νίκησε δίκαια»
- Μέση Ανατολή: Ζημιές 800 εκατ. δολαρίων από τις ιρανικές επιθέσεις σε βάσεις που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ
- Έχετε email από ΑΑΔΕ; – Τι πρέπει να κάνετε για να γλιτώσετε έξτρα φόρο
- ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού: Βαθιά ταξικός ο ρατσισμός που καλλιεργείται
- Χρήστος Μάστορας: Η απάντηση του στις φήμες για τη συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Αργυρό
- Βέροια: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 7χρονος που τραυματίστηκε σε πάρκο – Τον εντόπισε περαστικός
- Απίθανο γκολ στην Κροατία μέσω… λακούβας (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442