Χατζηδάκης : Αναδρομικά 345 – 384 ευρώ το μήνα ώσπου να βγουν οι κύριες συντάξεις
«Εάν έχεις υποβάλλει την αίτηση σου πριν 10 μήνες, θα πάρεις 384 επί 10» είπε επί παραδείγματι ο κος Χατζηδάκης και πρόσθεσε πως τώρα θα περαστεί σχετική διάταξη στην Βουλή ενώ έχουν δοθεί ήδη εντολές στον ΕΦΚΑ για να «τρέξει» γρήγορα το εγχείρημα.
Η επιδίωξη μας είναι να υπάρχει μια παράλληλη διαδικασία ώστε κύριες κι επικουρικές συντάξεις να βγαίνουν μαζί τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό δεν μπορεί να γίνει στο τώρα.
«Θα ξεκινήσουμε από τις εκκρεμότητες των κύριων συντάξεων και θα αντιμετωπίσουμε με ένα μέτρο ανακούφισης τις εκκρεμότητες. Το μέτρο ανακούφισης είναι αυτό το οποίο έχει εξαγγελθεί, ότι για αυτούς που δεν έχουν πάρει κύρια σύνταξη και για αυτούς που δεν έχουν πάρει ούτε προσωρινή σύνταξη θα δοθεί ένας αριθμός εθνικών συντάξεων που θα ξεκινάει από την ημέρα υποβολής της αίτησης.
Οι συντάξεις αυτές, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, θα κυμαίνονται από 345- 384 ευρώ (Για όσους έχουν πάνω από 20 χρόνια εργασίας).
Παράλληλα θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε το ποσό αυτό να μπορεί να δοθεί αναδρομικά.
«Εάν έχεις υποβάλλει την αίτηση σου πριν 10 μήνες, θα πάρεις 384 επί 10» είπε επί παραδείγματι ο κος Χατζηδάκης και πρόσθεσε πως τώρα θα περαστεί σχετική διάταξη στην Βουλή ενώ έχουν δοθεί ήδη εντολές στον ΕΦΚΑ για να «τρέξει» γρήγορα το εγχείρημα με την διοίκηση του να εκτιμά πώς θα είναι έτοιμη να το υλοποίηση περίπου σε δύο μήνες.
- Ανδρουλάκης: Επανεκκίνηση. Μαζί μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ελλάδα της ελπίδας, της προοπτικής και των πολλών ευκαιριών για τις νεότερες γενιές
- Διαμαρτυρία-έπος από τους οπαδούς της Γκλάντμπαχ: «Να μην αγοράσει κανείς λουκάνικα και μπύρες»
- Η εποχή της αντι-φιλοδοξίας: Γιατί σταματήσαμε να ζούμε για να δουλεύουμε
- Ο Ρέιφ Φάινς θέλει να δει την Τίλντα Σουίντον στον ρόλο του Βόλντεμορτ
- Οχιά δάγκωσε 13χρονο – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
- Fuel Pass: Απάτη με SMS – Πώς μπορούν να σας αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς
- Μπετσίροβιτς: «Έχει χαρακτήρα νικητή, ο Παναθηναϊκός θα είναι στο Final Four»
- Σακελλαρίδης: Το μήνυμα της Ανάστασης ας είναι ισχυρότερο από τη βαρβαρότητα – Πάλι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442