Σπίρτζης : Επιστροφή στο 1961 το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις συναθροίσεις
Ο κ. Σπίρτζης απευθύνει κάλεσμα στην κυβέρνηση για διάλογο με στόχο την αντιμετώπιση της βίας αντί για την επιβολή αντισυνταγματικών νόμων και πολιτικών, που -όπως αναφέρει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ- θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από όσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη διακηρύσσει.
Επιστροφή στο 1961 χαρακτηρίζει το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις συναθροίσεις, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνοντας ότι μπροστά στο φόβο των αντιδράσεων για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επιχειρείται η χειραγώγηση της κοινωνίας και η επικράτηση του φόβου.
Διάλογος και όχι αντισυνταγματικοί νόμοι
Ο κ. Σπίρτζης απευθύνει κάλεσμα στην κυβέρνηση για διάλογο με στόχο την αντιμετώπιση της βίας αντί για την επιβολή αντισυνταγματικών νόμων και πολιτικών, που -όπως αναφέρει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ- θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από όσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη διακηρύσσει.
Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη έχει ως εξής:
«• Αστυνομία στην υπηρεσία του τρόμου και της καταγραφής των συναθροίσεων
• Απόλυτη χειραγώγηση της κοινωνίας, με αντισυνταγματικές σύγχρονες μεθόδους
• Αστυνομικοί με κάμερες και δημοσιογράφοι έγκλειστοι στον χώρο που θα ορίζει η αστυνομία
• Και μεταρρυθμιστικό περιτύλιγμα εξαγγελιών και παρουσιάσεων
Τρέμει την κοινωνία
»Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει την ελληνική κοινωνία. Γνωρίζει ότι οι καταστροφικές επιλογές της στην υγειονομική κρίση και στην οικονομία θα οδηγήσουν σε αντιδράσεις του κάθε πολίτη, της κάθε κοινωνικής έκφρασης και προετοιμάζεται για το θεσμικό πλαίσιο της αντιδημοκρατικής εφαρμογής του ελέγχου και της πάταξης της κοινωνίας.
»Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζουν στη Β’ φάση του αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού σχεδίου του Νόμου περί της απαγόρευσης και του ελέγχου των συναθροίσεων.
»Στόχος τους η χειραγώγηση της κοινωνίας, η επιβολή του δόγματος τρόμος και πάταξη, η επικράτηση του φόβου.
»Στην παρουσίαση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη του επιχειρησιακού σχεδίου της Ελληνικής Αστυνομίας για το πως θα αντιμετωπίζονται οι συναθροίσεις, ο κ. Χρυσοχοΐδης το μόνο που δεν προέβλεψε είναι οι συγκεντρωμένοι να δίνουν λίστα συμμετεχόντων, προκειμένου να τους προστατέψουν.
Επιτελικό κράτος μιας Δεξιάς από τα παλιά
»Δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν ακούσαμε να γίνεται ούτε νύξη για τις προτάσεις ενάντια στην αστυνομική βία που έχει καταθέσει τόσο ο Συνήγορος του Πολίτη όσο και η επιτροπή Αλιβιζάτου.
»Την ίδια στιγμή που η βαρύνουσα εγκληματικότητα και το οργανωμένο έγκλημα αυξάνεται ανεξέλεγκτα, που οι πυροβολισμοί σε δρόμους και σε πλατείες είναι σύνηθες φαινόμενο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ασχολείται με το πώς δεν θα γίνονται συναθροίσεις, μετά το lockdown.
»Το επιτελικό κράτος μιας Δεξιάς από τα παλιά, με σύγχρονη ένδυση, επιμένει στο δικό του σχέδιο απολύτου ελέγχου κάθε πολίτη και συνεχίζει να βουλιάζει στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.
Καλούμε την κυβέρνηση σε έναν ειλικρινή, ανοικτό και δημόσιο διάλογο με τη συμμετοχή του συνόλου του πολιτικού κόσμου, των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων, θεσμικών φορέων, εκπροσώπων του δικαστικού σώματος και ειδικών επιστημόνων με στόχο την αντιμετώπιση της βίας αντί για την επιβολή αντισυνταγματικών νόμων και πολιτικών, που θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από όσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη διακηρύσσει».
- Ιταλία: Φυγάς παρίστανε το άγαλμα σε χριστουγεννιάτικη φάτνη – Τον εντόπισε ο δήμαρχος
- Στις 16 Δεκεμβρίου η παρουσίαση της «Ιθάκης» στην Πάτρα με ομιλία Τσίπρα
- Η οργή των «γαλάζιων» βουλευτών επισφραγίζει μια παρατεταμένη εσωκομματική κρίση – «Μάλωμα» από Μαξίμου στους αντιδρώντες
- ΚΚΕ για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ενορχηστρώνει και συντονίζει την άγρια αντιλαϊκή επίθεση
- Ηράκλειο: Σύλληψη 45χρονου για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο Hunger Games για να σώσουν το franchise
- Οι νέες πιθανότητες πρόκρισης για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ – Το σενάριο για «εμφύλιο» στα πλέι-οφ
- «Φραπές»: «Μας φλόμωσε στο ψέμα» – Αντιδράσεις των κομμάτων στην παρωδία της Εξεταστικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442