ΚΚΕ για αξιολόγηση στα σχολεία : Η κυβερνητική πολιτική παίρνει κάτω από τη βάση
Η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της εκπαίδευσης, άλλωστε, έχει αξιολογηθεί όλο αυτό το διάστημα και παίρνει σε όλους τους "δείκτες" κάτω από την βάση» καταλήγει το σχόλιο του KKE.
«Τη στιγμή που τα Γυμνάσια και τα Λύκεια παραμένουν κλειστά σε όλη τη χώρα για πάνω από δυο μήνες, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα, μέσα στο καταχείμωνο, επειδή κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων δεν πάρθηκε, η κυβέρνηση επιλέγει να ξεκινήσει την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την έναρξη της αξιολόγησης στα σχολεία».
«Για ποια αξιολόγηση μιλάει, αλήθεια, η κυβέρνηση, που έχει αφήσει εντελώς αβοήθητους τους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν πίσω από μια οθόνη να επικοινωνήσουν με τους μαθητές τους ή μέσα σε πολυπληθείς και ακατάλληλες αίθουσες να διαχειριστούν τα εκπαιδευτικά, κοινωνικά και συναισθηματικά ζητήματα, που η ίδια η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η κυβερνητική πολιτική έχει δημιουργήσει;
»Αν η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έχουν πρόθεση να στηρίξουν τη λειτουργία των σχολείων, ας ακούσουν επιτέλους τις δίκαιες διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων, των γονιών και των μαθητών και ας πάρουν άμεσα μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια και υγιεινή» επισημαίνει το ΚΚΕ.
«Η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της εκπαίδευσης, άλλωστε, έχει αξιολογηθεί όλο αυτό το διάστημα και παίρνει σε όλους τους «δείκτες» κάτω από την βάση» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».