Θεοφάνια : Στο ΣτΕ κατόπιν εορτής η Εκκλησία της Ελλάδος και 81 Μητροπόλεις
Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά της από 2.1.2121 κοινής υπουργικής απόφασης για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από το COVID-19, και αυτό γιατί καταργεί την εξαιρετική δυνατότητα της συλλογικής άσκησης της λατρείας κατά την ημέρα των Θεοφανίων (6.1.2021).
Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν, όπως είχαν προαναγγείλει , η Εκκλησία της Ελλάδος, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και 81 Μητροπόλεις ανά τη χώρα κατά των μέτρων για τη μη συμμετοχή πιστών στην χθεσινή λειτουργία των Θεοφανίων, αλλά η ενέργειά τους αυτή επί της ουσίας έγινε κατόπιν εορτής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της παραμονής των Θεοφανίων (Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021) και ενώ είχε συμπληρωθεί το ωράριο λειτουργίας στις γραμματείες του Συμβουλίου της Επικρατείας, από την πλευρά της Εκκλησίας κατατέθηκαν ηλεκτρονικά δύο αιτήσεις ακύρωσης.
Η πρώτη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατατέθηκε 7.40 μ.μ. και η δεύτερη 8.30 μ.μ. και όπως είναι φυσικό οι δικαστικοί υπάλληλοι του ΣτΕ έλαβαν σήμερα γνώση των καταθέσεων αυτών, καθώς χθες ήταν επίσημη αργία.
Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά της από 2.1.2121 κοινής υπουργικής απόφασης για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από το COVID-19, και αυτό γιατί καταργεί την εξαιρετική δυνατότητα της συλλογικής άσκησης της λατρείας κατά την ημέρα των Θεοφανίων (6.1.2021).
Στις δύο αιτήσεις ακύρωσης, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι απολύτως απρόσφορη και προδήλως δυσανάλογη, εν όψει του δημοσίου συμφέροντος για την προστασία της δημόσιας υγείας και η επιλογή της Πολιτείας να μην προστατεύσει τη δημόσια λατρεία, εξίσου με άλλα δικαιώματα, όπως π.χ., τον καλλωπισμό, τις επισκέψεις και τη διασκέδαση σε σπίτια συγγενών και φίλων.
Και οι δύο αιτήσεις θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, μετά από σχετική πράξη της πρόεδρου του ΣτΕ Μαίρης Σάρπ.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442