Καπραβέλος : Αυξημένο ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη – Δεν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία
Ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου σημείωσε ότι όποιος δεν κάνει το εμβόλιο εκθέτει τον εαυτό του στο κίνδυνο να βιώσει τις συνέπειες της πανδημίας
Για τα εμβόλια, την κατάσταση στις ΜΕΘ και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νικόλαος Καπραβέλος.
Όπως αναφέρει ο κ. Καπραβέλος τη Δευτέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο Παπανικολάου.
«Είναι μια κορυφαία ιατρική πράξη ο εμβολιασμός. Είναι μια πράξη προφύλαξης που βάζει τα θεμέλια ελέγχου της πανδημίας. Είναι μια ιστορική στιγμή της ανθρωπότητας και μάλιστα ένα επιστημονικό επίτευγμα, που μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είχαμε τα εμβόλια».
Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι τα εμβόλια βγήκαν ως μια πράξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Στην εντατική χρησιμοποιούνται χιλιάδες φάρμακα, κανένα δεν έχει την αποτελεσματικότητα και την επίδραση που έχει του εμβόλιο πάνω στην επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων.
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Καπραβέλος είπε ότι δυστυχώς χάσαμε πολύτιμο χρόνο και υπάρχει ακόμα υψηλό ιικό φορτίο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, πρότεινε στη συζήτηση για τα σχολεία να ληφθεί σοβαρά υπόψη τον ιικό φορτίο, που είναι απαγορευτικό.
Στο Παπανικολάου, υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ όλες οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Έρχονται περισσότεροι με υποκείμενα νοσήματα. Η παραμικρή πίεση στο σύστημα υγείας είναι αφόρητη, επεσήμανε.
Τέλος, είπε ότι όποιος δεν κάνει το εμβόλιο εκθέτει τον εαυτό του στο κίνδυνο να βιώσει τις συνέπειες της πανδημίας.
- «ΤΑΠ ΑΟΥΤ»: Θα φτάσει τα όριά του, θα τα ξεπεράσει και θα συνεχίσει να παλεύει – Ένας καθηλωτικός μονόλογος στο Μικρό Γκλόρια
- Στο συρτάρι 6 χρόνια η σύμβαση που θα απέτρεπε το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια και ας φωνάζουν οι ελεγκτές για «αεροπορικά Τέμπη»
- Με ζεστές τις μηχανές περιμένουν τις κυβερνητικές ανακοινώσεις οι αγρότες – Ετοιμάζεται για το plan b το Μαξίμου
- Αρκάς: Η εορταστική καλημέρα στους Γιάννηδες
- e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου
- Ήλιος: Μειώνει τα καταθλιπτικά συμπτώματα στους άνδρες;
- Στην τελική ευθεία ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων
- Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 16χρονος που συνελήφθη για τον θάνατο του 17χρονου – Το χρονικό της τραγωδίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 07.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442