Βρετανία -Κοροναϊός : Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία μετά τις γιορτές
Τι δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές.
Την σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ανακοίνωσε ο βρετανός υπουργός Επικρατείας, Μάικλ Γκόουβ.
Παρά την πρωτοφανή αύξηση κρουσμάτων φαίνεται πως η Βρετανία είναι πρόθυμη να ανοίξει τα σχολεία αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.
Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε στο Sky News πως πρώτα θα γυρίσουν στα θρανία οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 11 και 13 ετών.
Επίσης στις τάξεις θα επιστρέψουν στις 4 Ιανουαρίου και τα παιδιά εργαζόμενων που δεν δουλεύουν σε καθεστώς τηλεργασίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπόλοιποι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους μία εβδομάδα αργότερα.
Υπενθυμίζεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε χτες 30.501 νέα κρούσματα της Covid-19 και 316 θανάτους.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στους αριθμούς αυτούς περιλαμβάνονται δεδομένα από την Αγγλία και την Ουαλία, όχι όμως από τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία, σε ό,τι αφορά τους θανάτους, λόγω της αργίας των Χριστουγέννων.
- Τέλη κυκλοφορίας: Σχεδόν 790.000 δεν πλήρωσαν εμπρόθεσμα – «Βροχή» τα πρόστιμα
- Γιατί ο κόσμος βάζει… φρένο στην Golden Visa
- Ρομέν Γαβράς – Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Ερωτευμένοι από το «Άγιον Όρος» στο Μεταξουργείο
- Ένοπλη ληστεία σε ζαχαροπλαστείο στη Νίκαια – Άρπαξε το ταμείο και έφυγε με το όπλο στο χέρι
- Συμφέρει τώρα η αγορά πετρελαίου θέρμανσης;
- Ουκρανία: Τι ποσοστό εδαφών κατέλαβε η Ρωσία το 2025
- Η αιτία της τραγωδίας στο Κραν Μοντανά – Τι είναι τα ηχοαπορροφητικά πάνελ που λαμπάδιασαν στο μοιραίο μπαρ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται συλλήψεις για τρία νέα κυκλώματα που λάμβαναν παράνομες επιδοτήσεις σε Κρήτη, Τρίκαλα και Κοζάνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442