Αναμένεται πως θα ανακοινωθεί συμφωνία για τις εμπορικές σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Eνωσης μετά το Brexit ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα του χαοτικού σεναρίου no deal.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ ενημέρωσε ότι οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Eνωσης μετά το Brexit, που τα δύο μέρη φέρονται να οδεύουν να οριστικοποιήσουν, θα συνεχιστούν «όλη τη νύχτα».

«Ολη τη νύχτα»

«Η δουλειά θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα», ανέφερε ο εκπρόσωπος μέσω Twitter, προτείνοντας σε όσους καλύπτουν τη διαπραγμάτευση, η οποία πλησιάζει στη γραμμή του τερματισμού, «να κοιμηθούν λιγάκι».

«Ελπίζουμε ότι θα είναι εφικτό να αρχίσουμε νωρίς το πρωί», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης.

Κατά τον κ. Μαμέρ, οι δύο πλευρές εξετάζουν διεξοδικά ορισμένες «λεπτομέρειες». Πάντως, αναμένεται πως θα ανακοινωθεί όντως συμφωνία ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα του χαοτικού σεναρίου no deal.

Προς έγκριση…

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης θα συνεδριάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας υπό τον συντηρητικό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να εγκρίνουν το περιεχόμενό της.

Τρεις διπλωματικές πηγές στην ΕΕ ανέφεραν ότι τα κράτη μέλη πλέον κινούν διαδικασίες προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή της συμφωνίας από 1ης Ιανουαρίου 2021, αν πράγματι ανακοινωθεί πως επιτεύχθηκε σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr