Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καρίνα Τιρέλ : Η πρώην Μις Αγγλία θα μας σώσει από τον κοροναϊό

Καρίνα Τιρέλ : Η πρώην Μις Αγγλία θα μας σώσει από τον κοροναϊό

Η δρ. Καρίνα Τιρέλ είναι ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά της Αγγλίας και εστεμμένη Μις Αγγλία

H Καρίνα Τάιρελ είναι εστεμμένη Μις Αγγλία. Είναι, επίσης, γιατρός, ακαδημαϊκός και ερευνήτρια στην ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που εξελίσσει το εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού.

Η Καρίνα Τάιρελ στέφθηκε Μις Αγγλία το 2014 και έφθασε μέχρι την 4η θέση στον διαγωνισμό για την Μις Υφήλιος.

Ο πατέρας της ήταν ψυχίατρος και η μητέρα της εργαζόταν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Παιδικό της όνειρο ωστόσο ήταν να κάνει τον κόσμο μας λίγο καλύτερο, πράγμα που όπως φαίνεται και κατάφερε.

«Υποθέτω ότι κόλλησα “το μικρόβιο” να θέλω να κάνω τη διαφορά όταν ήμουν παιδί», λέει η ίδια μιλώντας στην Telegraph.

«Ενδιαφερόμουν πραγματικά για τις αναπτυσσόμενες χώρες, για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η ελονοσία και άλλες φρικτές ασθένειες, αυτό με έκανε να θέλω να πάω στην Ιατρική. Είχα πάντα το πάθος να θέλω να βοηθήσω σε παγκόσμια κλίμακα» συμπληρώνει.

Η Καρίνα Τιρέλ γεννήθηκε στη Γενεύη από βρετανούς γονείς. Ο πατέρας της, Μαρκ Τιρέλ, είναι συνταξιούχος φυσικός και συμμετείχε στην κατασκευή του LHC, του μεγαλύτερου και ισχυρότερου επιταχυντή σωματιδίων στον κόσμο, στο CERN.

Και η μητέρα της, Σου, εργαζόταν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η παιδική ηλικία της Καρίνα ήταν ειδυλλιακή: «Λατρεύω τη φύση, τους περιπάτους στα βουνά το καλοκαίρι και το σκι τον χειμώνα. Ήταν υπέροχο το μέρος που μεγάλωσα», λέει.

Όταν γύρισε στην Αγγλία με τους γονείς, τις δύο ετεροθαλείς αδελφές της και ένα απολυτήριο με άριστα από το σχολείο, η εγγραφή της στο Κέιμπριτζ δεν εξέπληξε κανέναν.

Τα τρία πρώτα χρόνια των σπουδών της στην Ιατρική ήταν δύσκολα. Οι απαιτήσεις ήταν τόσο μεγάλες που δεν της άφηναν πια χρόνο για τα πολλά της χόμπι, οπότε τα εγκατέλειψε.

Η αλλαγή ήταν τεράστια για ένα κορίτσι με μια τεράστια λίστα εξωσχολικών δραστηριοτήτων που περιλάμβανε χορό, τραγούδι, υποκριτική, τραμπολίνο και design φορεμάτων, για να μην αναφέρουμε ότι είναι δίγλωσση, έχει εκδώσει ποιήματα, ενώ πίνακες και σχέδιά της εκτίθενται σε ένα ελβετικό κάστρο.

Η Τάιρελ πήρε πτυχίο Iατρικής με βαθμολογία άριστα από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, έχει εμπειρία γιατρού σε νοσοκομείο, μια πρωτοποριακή έρευνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία στο βιογραφικό της, ενώ σήμερα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πιο ζωτικής σημασίας για τη δημόσια υγεία κρίσης, έχοντας ριχτεί στο κυνήγι για το εμβόλιο του κοροναϊού.

«Τα εμβόλια, ακόμη και στις καλύτερες στιγμές, είναι πολύπλοκα. Έχουμε πολλούς στόχους και δοκιμάζουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, δεν γνωρίζουμε ακόμη τι θα λειτουργήσει» εξηγεί η ίδια στην Telegraph.

Η δρ. Τάιρελ παραμένει ένθερμη υποστηρίκτρια των διαγωνισμών ομορφιάς και είναι μέλος της επιτροπής για την επιλογή της Μις Αγγλία.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024