Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταστροφική η άρση των μέτρων στις γιορτές, προειδοποιούν ειδικοί στη Βρετανία

Καταστροφική η άρση των μέτρων στις γιορτές, προειδοποιούν ειδικοί στη Βρετανία

Στο πρώτο κοινό εντιτόριαλ που δημοσιεύουν εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια, οι επιθεωρήσεις British Medical Journal και Health Service Journal καλούν το Λονδίνο να αναθεωρήσει

Δύο από τις μεγαλύτερες ιατρικές επιθεωρήσεις της Βρετανίας καλούν από κοινού την κυβέρνηση να ακυρώσει τα σχέδια για χαλάρωση των περιορισμών της πανδημίας τα Χριστούγεννα, προειδοποιώντας ότι το σύστημα υγείας κινδυνεύει να γονατίσει.

Στο πρώτο κοινό εντιτόριαλ που δημοσιεύουν εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια, οι επιθεωρήσεις British Medical Journal και Health Service Journal τονίζουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει τα μέτρα, αντί να εφαρμόσει το σχέδιο που επιτρέπει συγκεντρώσεις μέχρι τριών νοικοκυριών για διάστημα πέντε ημερών.

«Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να υποπέσει σε ακόμα  ένα μεγάλο σφάλμα, το οποίο θα στοιχίσει πολλές ζωές» υπογραμμίζουν οι συντάκτες του εντιτόριαλ.

Προτείνουν μάλιστα στη βρετανική κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ολλανδίας, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν τους περιορισμούς.

Η Βρετανία έχει καταγράψει 64.402 θανάτους από Covid-19, τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό στην Ευρώπη.

Το άρθρο δόθηκε στη δημοσιότητα μια μέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων, το Λονδίνο θα τεθεί στην βαθμίδα του «Πολύ Υψηλού Συναγερμού», την υψηλότερη στο σύστημα τριών επιπέδων που ισχύει στην Αγγλία για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Η προτροπή των δύο επιθεωρήσεων έρχεται να προστεθεί στις δηλώσεις του δημάρχου του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα σχέδιά της για τα Χριστούγεννα.

Οι δύο επιθεωρήσεις σημειώνουν ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα βρεθεί αντιμέτωπο με μια σκληρή επιλογή μετά τα Χριστούγεννα: είτε να σταματήσει τις μη επείγουσες νοσηλείες, είτε να κατακλυστεί από ασθενείς με Covid-19.

«Ο βασικός αντίκτυπος μιας περαιτέρω αύξησης των ασθενών με Covid-19 είναι πιθανό να γίνει περισσότερο αισθητός σε όσους πάσχουν από άλλες παθήσεις» υπογραμμίζουν οι συντάκτες του άρθρου.

Η κυβέρνηση καθυστέρησε να επιβάλει περιοριστικά μέτρα την άνοιξη και το φθινόπωρο, εκτιμούν οι ειδικοί, κάνοντας μάλιστα λόγο για «κατασπατάληση χρημάτων» στο εθνικό σύστημα εντοπισμού και ιχνηλάτησης, το οποίο θεωρούν ανεπαρκές.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι τα σχέδιά της παραμένουν υπό εξέταση, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει αναθεωρήσει την αρχική απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024