Έναν διαφορετικό τρόπο για να μοιραστεί με όλους, τη φωταγώγηση του δέντρου της πλατείας Συντάγματος επιλέγει φέτος ο Δήμος Αθηναίων.
Μέσα από μια μικρή ταινία που διηγείται μια Αθηναϊκή χριστουγεννιάτικη ιστορία για τους πραγματικούς ήρωες του Δήμου, έρχονται στο φως όσα δεν είχαμε ποτέ μέχρι τώρα την ευκαιρία να δούμε, για μια από τις πιο γιορτινές παραδόσεις της πόλης, σε αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο της απομακρυσμένης καθημερινότητάς μας.
Πρωταγωνιστής ο Διονύσης Νικολάου
Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός και ο παλαιότερος εργαζόμενος του Δήμου. Βέρος Αθηναίος, γιορτάζει την ημέρα του πολιούχου της πόλης όπως και ο παππούς του. Δεν άλλαξε ποτέ τη γειτονιά του, τα Σεπόλια. Συνεχίζει να ζει στο ίδιο σπίτι, με τη γυναίκα και το γιο του. Ξεκίνησε μετά το σχολείο τη δουλειά στο ηλεκτρολογικό του Δήμου και έμαθε δίπλα στους παλιούς τα μυστικά για κάθε γωνιά της πόλης. Έμαθε να μην πετάει ό,τι φτιάχνεται. Δούλεψε σε όλα τα πόστα. Στο δρόμο για επισκευές, στην αποθήκη για καταγραφές, στις παραγγελίες για να μη λείψει τίποτα όταν χρειαστεί. Σήμερα επιλέγει ο ίδιος να δουλεύει κυρίως βράδια, ώστε να αφήνει σε νεότερους συναδέλφους του την κανονικότητα της πρωινής βάρδιας. Αυτό που δεν άφησε ποτέ, είναι ο φωτισμός της πόλης την περίοδο των Χριστουγέννων, που κορυφώνεται με το άναμμα του δέντρου στο Σύνταγμα.
Αυτή τη διαδρομή φέρνει στο φως και αποτυπώνει με ανθρώπινη και ζεστή ματιά, η μικρή αυτή ταινία, για να ζήσουμε μαζί μια ξεχωριστή στιγμή για την Αθήνα τους κατοίκους και τους επισκέπτες της , που αυτή τη χρονιά δεν μπορούμε να μοιραστούμε από κοντά.
Ο Δήμος απευθύνει ευχαριστώ στους ανθρώπους του
«Φέτος ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει το μεγάλο ευχαριστώ που οφείλει στους ανθρώπους του» τονίζει στο μήνυμα του με αφορμή την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Τους αφανείς ήρωες, που ακούραστα παραμένουν στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά κάθε μέρα, βάζοντας πλάτη για να «σπάει» η σκοτεινιά της εποχής για τους κατοίκους αυτής της πόλης. Φέτος τα φώτα σ’ αυτούς που πραγματικά δίνουν φως στη ζωή μας. Καλά Χριστούγεννα».
Δείτε την φωταγώγηση του δέντρου της πλατείας συντάγματος:
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας