SOS από τους υγειονομικούς στη Στοκχόλμη: «Γέμισαν οι ΜΕΘ, χρειαζόμαστε βοήθεια»
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Στοκχόλμης καθώς εξαιτίας του κοροναϊού έχουν γεμίσει ασφυκτικά οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Στοκχόλης καθώς εξαιτίας του κοροναϊού έχουν γεμίσει ασφυκτικά οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Ο ΜπιόρνΈρικσον ζήτησε από την κυβέρνηση της Σουηδίας να στείλει εξειδικευμένο υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να μπορέσει να επιβιώσει το Σύστημα Υγείας της χώρας.
Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει κυριολεκτικά «τσακίσει» την πρωτεύουσα της Σουηδίας και όλα δείχνουν ότι οι χειρισμοί των αρχών κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος ήταν λανθασμένοι.
Η Σουηδία, η οποία κράτησε μια πιο «ανοιχτή» στάση και δεν υιοθέτησε περιοριστικά μέτρα είχε τελικά πολύ περισσότερα θύματα από κοροναϊό αναλογικά με τον πληθυσμό της, σε σύγκριση με τα γειτονικά κράτη. Σήμερα οι νεκροί φτάνουν τους 7.300. Η Στοκχόλμη και τα περίχωρα συγκαταλέγονται στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο με 2.836 θανάτους, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και το σύστημα υγείας πιέζεται.
Ο Έρικσον, εκπροσωπώντας τους γιατρούς όλης της χώρας, ζητάει απεγνωσμένα τη βοηθείας της κεντρικής διοίκησης κάνοντας λόγο για μεγάλη αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών.
Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση της Σουηδίας έθεσε αυστηρότερους περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις, ενώ τα γυμνάσια πραγματοποιούν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Την Τετάρτη η κυβέρνηση κάλεσε το κοινοβούλιο να της δώσει περισσότερη εξουσία για την εφαρμογή μερικού lockdown, όπως το κλείσιμο εμπορικών κέντρων και γυμναστηρίων.
Μέχρι στιγμής, τα μέτρα ήταν ως επί το πλείστον εθελοντικά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν γεμάτα, με εικόνες από τους πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους πριν από τα Χριστούγεννα, να προκαλούν αίσθηση.
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)


























![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)


![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442