Ισπανία : Τέσσερα λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό
Δύο μέλη του προσωπικού του ζωολογικού κήπου βρέθηκαν επίσης θετικά στον κοροναϊό, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες ερευνούν πώς μολύνθηκαν τα λιοντάρια.
Τέσσερα λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι κτηνιατρικές αρχές.
Πρόκειται για τη μόλις δεύτερη γνωστή περίπτωση μόλυνσης μεγάλων αιλουροειδών από τον κοροναϊό.
Τρεις λέαινες με τα ονόματα Ζάλα, Νίμα και Ραν Ραν και ένα αρσενικό λιοντάρι, ο Κιούμπε, διαγνώσθηκαν θετικά αφού οι φύλακες παρατήρησαν πως τα ζώα παρουσίαζαν ελαφρά συμπτώματα κοροναϊού.
Δύο μέλη του προσωπικού του ζωολογικού κήπου βρέθηκαν επίσης θετικά στον κοροναϊό, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες ερευνούν πώς μολύνθηκαν τα λιοντάρια.
Οι φύλακες έκαναν τεστ PCR στα λιοντάρια με τον ίδιο τρόπο που γίνονται τα τεστ αυτά στους ανθρώπους, καθώς τα ζώα είναι συνηθισμένα στην επαφή με το προσωπικού του ζωολογικού κήπου.
Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Βαρκελώνης ήρθε σε επαφή με κτηνιάτρους στον Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη, όπου τέσσερις τίγρεις και τρία λιοντάρια είχαν βρεθεί θετικά στην Covid-19 τον Απρίλιο. Είναι ο μοναδικός άλλος ζωολογικός κήπος όπου μεγάλα αιλουροειδή είναι γνωστό πως μολύνθηκαν από τον κοροναϊό. Όλα ανέρρωσαν.
Το τετράχρονο αρσενικό λιοντάρι και οι λέαινες, που είναι όλες 16 ετών, δεν είχαν επαφή με άλλα ζώα στον ζωολογικό κήπο, ο οποίος παραμένει ανοικτός για τους επισκέπτες.
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω τροχαίου
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (11/2): «Δράση» με Κύπελλο Ελλάδος Betsson και Premier League
- Marseaux: Το τραγούδι της «Hanomai» γίνεται video game με πρωταγωνίστρια την ίδια
- Ζελένσκι: Ανακοινώνει δημοψήφισμα και προεδρικές εκλογές στην επέτειο των τεσσάρων χρόνων πολέμου
- H Euroleague έβγαλε ανακοίνωση με απολογητικό χαρακτήρα για το φιάσκο με τα εισιτήρια του Final Four
- Βάρη: Εμβόλισαν με αυτοκίνητο κατάστημα για να το ληστέψουν – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Λεβαντόφσκι ανοίγει δρόμο για το Σικάγο
- Παπαδάκη: Ο Σπίρτζης δέχθηκε μολυσμένο SMS με Predator 50 λεπτά μετά από ερώτηση για την ΕΥΠ στον Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)






























![Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-1-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442