Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εσύ τι θα κάνεις φέτος τα Χριστούγεννα;

Εσύ τι θα κάνεις φέτος τα Χριστούγεννα;

Ζητήσαμε από περαστικούς να μας πουν πώς σκέφτονται να περάσουν την φετινή, αμήχανη γιορτινή περίοδο.

Ξέρουμε με βεβαιότητα ότι φέτος τα Χριστούγεννα δεν πρόκειται να κάνουμε πάρτι. Η γιορτή που είναι συνδεδεμένη με συναντήσεις και μεγάλα τραπέζια αυτή τη χρονιά θα είναι διαφορετική και ο ερχομός της δημιουργεί σε πολλούς μια περίεργη αμηχανία.

Όταν το άγχος και η αβεβαιότητα είναι το κυρίαρχο αίσθημα πώς ακριβώς γιορτάζεις; Όσο τα ταξίδια, οι εκδρομές, οι βόλτες για ψώνια, το θέατρο, το σινεμά, τα φιλιά και οι συναυλίες πρέπει να περιμένουν τι μένει ακριβώς να κάνεις;

Με τα αθηναϊκά μπαλκόνια κλειστά και μοναχικά αλλά στολισμένα από νωρίς ρωτήσαμε μερικούς περαστικούς τι σκέφτονται να κάνουν τα παράξενα Χριστούγεννα του 2020.

Ναταλία & Στεφανία

Ν: Στο σπίτι θα τα περάσουμε τα Χριστούγεννα, με όσο πιο στενό κύκλο γίνεται. Μέχρι τις 8μιση ώρα το βράδυ. Τι να κάνουμε; Μένουμε μαζί με την αδερφή μου και τους γονείς μας οπότε τουλάχιστον θα είμαστε οικογενειακά και θα φάμε παρέα. Χωρίς δώρα, χωρίς τζέρτζελο, χωρίς κόσμο στο σπίτι όπως συνηθίσαμε κάθε χρόνο.

Σ: Για επιτραπέζιο και χαρτάκι μας βλέπω. Και κρασί. Έχουμε στολίσει ήδη εννοείται. Άμα δεν το κάναμε και αυτό δεν θα καταλαβαίναμε καθόλου γιορτές.

Γιώργος & Σοφία

Γ: Άτιτλο. Ο, τι προκύψει. Εγώ ούτε τις άλλες χρονιές στόλιζα οπότε δεν με απασχολεί. Αλλά ο,τιδήποτε και να δω φέτος από στολισμούς δεν θα το παρεξηγήσω. Την μέρα της γιορτής φαντάζομαι θα μαζευτούμε πέντε άνθρωποι, θα μαγειρέψουμε, θα μεθύσουμε. Αυτό.

Σ: Σπίτι, τι άλλο. Θα ακούσουμε λίγη μουσική, θα ξενυχτήσουμε με μια μικρή παρέα.

Εύα

Θέλω να πάω σπίτι μου και να τα περάσω οικογενειακά. Θέλω να είμαι αισιόδοξη και προσπαθώ να δημιουργώ μόνη μου γιορτινό κλίμα. Έχω στολίσει και θα τα κρατήσω μέχρι το Αύγουστο! Δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη για ψώνια- αφού δεν θα τα χρησιμοποιήσω πουθενά. Δεν θα πάω πουθενά, που να τα βάλω;!

Ειρήνη


Και εγώ θέλω να πάω στους γονείς μου που έχω να τους δω από τον Αύγουστο. Ελπίζω να τα καταφέρω. Αν πρέπει να μείνω στην Αθήνα, βλέπουμε. Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα μπορούμε να κάνουμε. Αναμένουμε. Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα φέτος αλλά το περιμέναμε. Το έχουμε αποδεχτεί.

Το μοναδικό που θα ήθελα είναι να καταφέρω να δω την οικογένειά μου και ας μη βγούμε έξω, απλά να τους δω και να φάμε μαζί. Θα θελα να δώσω και κάποια μικρά δωράκια.

Ερμής


Επειδή προέχει η υγεία θα κάνουμε κάποιους αυτοπεριορισμούς αυτά τα Χριστούγεννα. Προσπαθούμε να απασχοληθούμε και να βρούμε να κάνουμε πράγματα στο σπίτι. Στο τέλος όλο τα ίδια είναι βέβαια. Αλλάζουμε με τη γυναίκα μου θέση στις καρέκλες, αλλάζουμε τα σαλόνια, τα κάδρα. Ευτυχώς έχω πολλά ζώα και βοηθάει και αυτό γιατί είναι πολύ άσχημο πράγμα να είσαι μόνος σου. Θα στολίσουμε και λίγο. Χθες βγήκαμε και κάναμε και λίγο shopping therapy στο σούπερ μάρκετ.

Ελένη

Είμαι από Κρήτη και ιδανικά θα ήθελα να πάω στο νησί αλλά λογικά δεν θα τα καταφέρω. Έχουμε στολίσει στο σπίτι πάντως. Φέτος επιβάλλεται κάπως. Άλλες χρονιές ήταν διάχυτη η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, τώρα αν δεν στολίσουμε κιόλας δεν θα θυμόμαστε ότι είναι γιορτές.

Γιώργος


Μένω με την κοπέλα μου και θα τα περάσουμε μαζί. Αν ανοίξουμε θα επιστρέψουμε στα χωριά μας για τις γιορτές. Μας λείπει μια βόλτα στο κέντρο, να δούμε τον στολισμό της πόλης, να πάμε για ψώνια. Αλλά προς το παρόν είμαστε σε αναμονή αφού είναι άγνωστο ακόμα τι θα επιτρέπεται να κάνουμε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024