Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλλιτέχνες και χρήστες του Tik Tok διασκευάζουν online το Ratatouille σε musical

Καλλιτέχνες και χρήστες του Tik Tok διασκευάζουν online το Ratatouille σε musical

Χιλιάδες απλοί χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας, μες στους οποίους και γνωστοί καλλιτέχνες του musical, τραγουδούν και χορεύουν σε στιλ Broadway για χάρη του πιο διάσημου σεφ ποντικού.

Το 2007, η Pixar κυκλοφόρησε μια από τις πιο συγκλονιστικές ταινίες animation όλων των εποχών: ο αρουραίος Remy αλωνίζει στις κουζίνες του Παρισίου και συγκινεί με την καλή του καρδιά. Πρόκειται για την ταινία «Ratatouille»  , ένανς φόρο τιμής στην οποία αποτίουν εδώ και μερικούς μήνες χιλιάδες χρήστες του Tik Tok παγκοσμίως.

Τα θέατρα κλειστά, η τέχνη σε δεινή θέση. Όμως, η δημιουργικότητα και η φαντασία ξεπερνούν τα εμπόδια και, με την βοήθεια της τεχνολογίας, μπορεί να συμβούν και θαύματα. Χιλιάδες άνθρωποι τραγουδούν, χορεύουν, βάφονται και φτιάχνουν κούκλες προς τιμήν της ταινίας Ratatouille.

@mikeyjosemusicReply to @hispanickatthedisco you can watch the full song on Instagram @mikeyjosemusic !! ##remi ##ratatouille ##ratatouillemusical ##disney ##fyp ##sing♬ original sound – Mikey Jose Music

Έτσι, λοιπόν, χωρίς παραγωγό, σκηνοθέτη, χορογράφο δημιουργείται λίγο λίγο το πρώτο online musical παγκοσμίως. Το βασικό μότο της ταινίας της Pixar και αυτό που ενέπνεε τον αγαπημένο αρουραίο να συνεχίζει παρά τις δυσκολίες ήταν το περίφημο: «Ο καθένας μπορεί να μαγειρέψει». Έτσι, λοιπόν, τώρα πλανάται ανάμεσα στους Tik Tok addicted το σύνθημα «ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει».

Το πρότζεκτ τρέχει από τον Αύγουστο, όταν μία 26χρονη εκπαιδευτικός από τη Νέα Υόρκη διάβασε για μια καινούργια διαδρομή με τρενάκι ονόματι «Ratatouille» η οποία επρόκειτο να ανοίξει το 2021 στο Walt Disney World της Florida. Καθώς καθάριζε, έπιασε να τραγουδά ένα τραγούδι σε δικούς της στίχους, που σκαρφίστηκε στο λεπτό. Το ανέβασε και στο Tik Tok, περιγράφοντάς το ως ερωτική μπαλάντα για τον «αρουραίο των ονείρων της».

Ο 27χρονος συνθέτης και μαέστρος Daniel Mertzlufft ενορχήστρωσε το τραγούδι της εκπαιδευτικού προσθέτοντας τρομπέτες, φωνητικά και κάποια άλλα όργανα που θα το καθιστούσαν ιδανικό για Brodway. O μουσικός είπε ότι εμπνεύστηκε από το μουσικό στιλ των ταινιών «Μικρή Γοργόνα», «Πεντάμορφη και Τέρας» και κάποιων άλλων της Disney, που συνέθεσε ο Alan Menken. Πόσταρε το αποτέλεσμα της δουλειάς του στα μέσα του Οκτώβρη.

Μετά τον Daniel ακολούθησαν χιλιάδες που έβαλαν το λιθαράκι τους καλλιτεχνικά στη δημιουργία αυτού του ιδιότυπου tik tok musical.  Η Disney έκανε και από την μεριά της κοινοποιήσεις στα social media της, με αναφορές στους στίχους της νεαρής δασκάλας, της Ms Jacobsen, από την οποία ξεκίνησε όλο αυτό.

Δείτε μερικά πετυχημένα βίντεο:

@tristanmichaelmcintyrecookin’ up some choreo for ##ratatouillemusical 👨‍🍳 @rawalton4 @ratatouillemusical ##foryoupage ##fyp

♬ original sound – danieljmertzlufft

@chamberlin_kevin@ratatouillemusical 🎶 Anyone Can Cook 🎶 ##Gusteau ##ratatouillemusical ##kevinchamberlin ##theatrekid ##musicals ##broadway ##ratatouille ##fyp ##composer

♬ original sound – Kevin Chamberlin

@aaacacia_##duet with @blakeyrouse sorry for the lack of enthusiasm but i was trying to remember it ##WeWinTogether ##fyp ##ratatouillemusical ##musical ##singer ##fyp

♬ original sound – Yay Blake Rouse!!

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024