Θεσσαλονίκη : Ανοίγουν 300 νέοι τάφοι για θύματα κοροναϊού
Φρέσκο χώμα χωρίς ταφόπλακα, κηδείες με τον ιερέα και παρουσία ελαχίστων συγγενών, άνθρωποι που θρηνούν για τους αγαπημένος τους που έχασαν τη ζωή τους χτυπημένοι από τον φονικό ιό και έχουν έρθει να αφήσουν ένα λουλούδι και να ανάψουν το καντήλι.
Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τα νεκροταφεία στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγονται διαρκώς νέοι τάφοι για τους ολοένα αυξανόμενους νεκρούς από κοροναϊό.
Η εικόνα είναι ανατριχιαστική από τα Κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή της Θέρμης. Φρέσκο χώμα χωρίς ταφόπλακα, κηδείες με τον ιερέα και παρουσία ελαχίστων συγγενών, άνθρωποι που θρηνούν για τους αγαπημένος τους που έχασαν τη ζωή τους χτυπημένοι από τον φονικό ιό και έχουν έρθει να αφήσουν ένα λουλούδι και να ανάψουν το καντήλι.


Λίγο πιο δίπλα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν καθημερινά εργασίες, φορώντας ειδικές στολές έτσι ώστε να ανοίξουν νέοι ταφώνες και να καλυφθούν οι ανάγκες.
Όπως αναφέρει στο GRTimes.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής και υπεύθυνος των Κοιμητηρίων ως πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Γιώργος Αβαρλής, οι ταφές στον ξεχωριστό απομακρυσμένο χώρο που έχει δημιουργηθεί από τον Μάρτιο στα Κοιμητήρια, έχουν φτάσει τους 180 ενώ καθημερινά μεταφέρονται περίπου δέκα νεκροί από κοροναϊό. «Αν δεν είχαμε φροντίσει από τον Μάρτιο θα ζούσαμε σκηνές Μπέργκαμο», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Αβαρλή, από αύριο θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για τη δημιουργία ενός ακόμα χώρου εντός των Κοιμητηρίων, στον οποίο θα ανοίξουν τουλάχιστον 300 νέοι ταφώνες για να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που χρειαστεί. Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και επιπεδοποίηση του χώρου αλλά και τη δημιουργία διαδρόμων.

- Έδεσσα: Αιματηρό επεισόδιο στο καρναβάλι – 23χρονος μαχαίρωσε 21χρονο στο πόδι
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπασκόνια με «κατοστάρα» στη Ρεάλ
- Χαμάς: Ετοιμάζεται να αναδείξει τον νέο ηγέτη της, μεταξύ του Χάλεντ Μεσάαλ και του Χαλίλ αλ Χάγια
- Καθαρά Δευτέρα: Πού ευνοούν οι συνθήκες για το πέταγμα του χαρταετού – Χάρτης με την εκτιμώμενη ένταση ανέμων
- BAFTA 2026: Το «One Battle After Another» είναι και επισήμως η καλύτερη ταινία – Δείτε όλους τους νικητές
- Μονακό – Λε Μαν 103-79: Η ομάδα του Σπανούλη κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας
- Νέα Υόρκη: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης
- To 91% του Ντιόγκο Νασιμέντο και η ιδέα του Μεντιλίμπαρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442