Εικόνες που δείχνουν πόσο έχουν φτάσει στα κόκκινα οι δομές υγείας εξαιτίας του κοροναϊού.

Σοκαριστικές εικόνες από το νοσοκομείου του Βόλου που δείχνουν σακούλες με σορούς πάνω σε φορεία καθώς δεν υπάρχει χώρους στους ψυκτικούς θαλάμους.

Άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους χτυπημένοι από τον κοροναϊό μέσα σε σακούλες και πάνω σε φορεία. Εικόνες που δείχνουν πόσο έχουν φτάσει στα κόκκινα οι δομές υγείας εξαιτίας του κοροναϊού.

Ο δημοσιογράφος Σπύρος Μπαξεβάνος, μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε πως από τις 19/10, 31 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Ενώ πέντε άνθρωποι που έφυγαν, αυτή την ώρα βρίσκονται εκτός ψυγείων.

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Χαφτούρας, Νευροχειρουργός Νοσοκομείου Βόλου αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και υλικές υποδομές των νοσοκομείων της Περιφέρειας.

«Θλιβερές αυτές οι εικόνες, αλλά χαρακτηριστικές της αποδόμησης και απαξίωσης όλων των περιφερειακών νοσοκομείων της χώρας. Με τα ψέματα δεν στήνεται η δημόσια υγεία.  Αντί από τον Μάρτη να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και υλικές υποδομές και σχεδιασμός δεν έγινε τίποτα. Αυτό που έγινε είναι η συστηματική προσπάθεια κυβερνώντων και στελεχών της κυβέρνησης να ωραιοποιήσουν την κατάσταση. Οι γιατροί είναι ήρωες. Αλλά υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Η κατάσταση είναι αδιέξοδη.», σημείωσε.

Ο χειρότερος εφιάλτης του κοροναϊού – Νεκροί στοιβαγμένοι εκτός ψυγείου λόγω έλλειψης χώρου

Ο κ. Νίκος Αγγελέτος, πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος από πλευράς του με φορτισμένο ύφος σημείωσε:  «Υπάρχουν αρκετά νοσοκομεία που λειτουργούν χωρίς θαλάμους. Σας αναφέρω ενδεικτικά τον Αγ. Παύλο, το Μπενάκειο στην Αθήνα. Το ζήτημα μπορεί να λυθεί ακόμα και τώρα με προσωπικά έξοδα να δημιουργήσουμε ψυκτικούς θαλάμους. Αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν αξιοπρεπή θάνατο».

Τι απαντά το Νοσοκομείο

Σε ανακοίνωσή του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» αναφέρει ότι  διαθέτει έξι  ιδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών.

Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης.

«Χθες 19-11-2020 είχαμε έντεκα θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε δέκα έξι (16).

Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι ο χώρος του νεκροτομείου, κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου, είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο, μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Επιπροσθέτως, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε Covid-19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr