Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε στο MEGA αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα με τα κρούσματα κοροναϊού να μην μειώνονται, τη στιγμή που νεκροί και διασωληνωμένοι αυξάνονται ραγδαία

Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε στο MEGA αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα με τα κρούσματα κοροναϊού να μην μειώνονται, τη στιγμή που νεκροί και διασωληνωμένοι αυξάνονται ραγδαία.

Ο κ. Βατόπουλος είπε ότι με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια του φαίνεται μια ελαφρά επιπέδωση της καμπύλης αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

«Ζήτησα να ξεκινήσει μια συζήτηση άμεσα για το πόσο είναι ρεαλιστικό να πάρουμε πιο σκληρά μέτρα. Δηλαδή ποια θα είναι η επίδραση στην ελληνική κοινωνία και κατά πόσο θα συμφωνήσει σε σκληρότερα μέτρα. Σαν να μην το έχουμε πάρει πολύ σοβαρά το δεύτερο lockdown, παρά το ότι είναι σοβαρότερο από το πρώτο. Πρέπει επειγόντως να συζητήσουμε αν είναι δυνατόν να αυστηροποιήσουμε τα μέτρα».

Περιέγραψε τα μέτρα που θα πρότεινε αν ανοίξει η κουβέντα για ένα σκληρό lockdown. Είπε: «Μια εβδομάδα ολόκληρη με 15 ημέρες θα πρέπει να είναι σαν Σάββατο ή Κυριακή. Να κλείσουν τα πάντα για μια εβδομάδα ή 15 ημέρες και να είναι μόνο ανοικτά φαρμακεία και καταστήματα τροφίμων».

Είπε ακόμα ότι πρέπει να ζήσουμε ξανά μια καραντίνα σαν αυτή της Άνοιξης και στην χειρότερη περίπτωση σαν αυτή της Γουχάν.

«Είναι μια συζήτηση που πρέπει να είναι στο τραπέζι και ελπίζω να μην χρειαστεί να την κάνουμε» είπε καταλήγοντας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr