Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Veto κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

Veto κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

Η μόνη λύση στις ασυλίες του Ερντογάν!

Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία, Αυστρία. Το veto των τεσσάρων αυτών χωρών-μελών της ΕΕ αρκεί για να τελειώνει, χωρίς αυτοκαταστρεπτικές για την Ευρωπαϊκή Ένωση παλινδρομήσεις, το απολύτως απαράδεκτο «δίλημμα» της ένταξης ή όχι της Ερντογανικής Τουρκίας στον ευρωπαϊκό κορμό.

Το ψευδοδίλημμα αυτό έχει το σκανδαλωδώς χαριστικό για τον νεοτουρκικό μιλιταριστικό και αστυνομικό φασισμό «ελαφρυντικό», ότι η τουρκική ηγεσία είναι ο πιο γαλαντόμος πελάτης, αλλά και βιομηχανικός συνεργάτης στους εξοπλισμούς με τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Φυσικά, δεν εξαιρείται και η Γαλλία, που τροφοδοτεί και τροφοδοτούσε με το αζημίωτο την Τουρκία, σε εξοπλισμούς. Αλλά με τη διαφορά, ότι φαίνεται ακόμη και έτοιμη να σπάσει τις συμφωνίες, για την πώληση όπλων προς τον Ερντογάν, μόνον και μόνον για να διατηρήσει το γόητρο του δημοκρατικού και φιλειρηνικού κράτους-μέλους της ΕΕ. Και για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι ο μοναδικός ηγέτης ενός από τα ισχυρότερα κράτη της ΕΕ, που τάσσεται ανοιχτά υπέρ των κυρώσεων, κατά του τουρκικού νεο-ισλαμικού γιατί όχι και φιλοτζιχαντικού επεκτατισμού του Ερντογάν.

Οι επιφυλάξεις

Πολλοί πολιτικοί αναλυτές, παράλληλα με την επισήμανση της διογκούμενης δυσφορίας στους κόλπους της ΕΕ κατά του βάρβαρου και αιμοσταγούς επεκτατισμού του Ερντογάν, δεν παύουν να διατηρούν και τις επιφυλάξεις τους για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης κορυφής της ΕΕ στις 11-12 του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Οι επιφυλάξεις αυτές επικεντρώνονται στο νέο υπερσυντηρητικό πρόσωπο της ΕΕ, όπως αυτό διαμορφώθηκε, μετά το επιτυχημένο πέρασμα του ευρωσοσιαλιστικού μπλοκ (δεκαετίες ’70 και ’80), με κυρίαρχες προσωπικότητες τους Βίλι Μπράντ, Φρανσουά Μιττεράν, Ούλοφ Πάλμε, Μπετίνο Κράξι, Ανδρέα Παπανδρέου, Μπρούνο Κράϊσκι, Μάριο Σοάρες, Φελίπε Γκονζάλες.

Στις δύο αυτές γόνιμες πολιτικά και πολιτιστικά περιόδους, το ευρωσοσιαλιστικό μπλοκ δεν υπέθαλπε στρατηγικές εκτροπές εξωευρωπαϊκών ηγετών, για λόγους κακώς εννοούμενου οικονομικού συμφέροντος, όπως συμβαίνει σήμερα με τη χαριστική και ανεκτική μεταχείριση του Ερντογάν, από κράτη-παραγωγούς στρατιωτικών εξοπλισμών.

Με πρώτη και επιφανέστερη προστάτιδα του Ερντογάν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα όφειλε ως σημερινή προεδρεύουσα στην ΕΕ, όχι μόνον να φροντίζει για την ισοτιμία των χωρών-μελών της ΕΕ, αλλά και να πρωτοστατεί στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων ακόμη και να εισηγείται τον δια παντός αποκλεισμό από τους κόλπους της ΕΕ της Ερντογανικής τουρκικής νεοφασιστικής κοινοβουλευτικής δικτατορίας του θλιβερού κακέκτυπου του Μωάμεθ του Πορθητή που ακούει στο όνομα Ερντογάν.

Ο αποκλεισμός αυτός έχει ως κυρίαρχο επιχείρημα, ότι ο Ερντογάν μαζί με τα νεο-φασιστικά του εξαπτέρυγα, τους ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ της Τουρκίας Τσαβούσογλου και Ακάρ, γιατί όχι και τον επικεφαλής των «Γκρίζων Λύκων» δηλαδή του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αυτή λοιπόν η τετράδα του ονείδους και της συμφοράς έχει αρχίσει το συστηματικό ξήλωμα της συνοχής μεταξύ των 28 χωρών-μελών της ΕΕ.

Μποϊκοτάζ στην ευρωπαϊκή συνοχή

Ο διαλυτικός λοιπόν ρόλος του Ερντογάν κατά της ευρωπαϊκής συνοχής κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες με:

·       Τις δηλώσεις της νεαρής εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με τις οποίες η Άγκυρα μεταβαπτίζει την ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα εντός της οποίας αλωνίζει το σεισμογραφικό σκάφος Όρουτς Ρέις, σε τουρκική υφαλοκρηπίδα! Η δε εντελώς πρόσφατη απόσυρση του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και η επιστροφή του στο λιμάνι της Αττάλειας δεν είναι παρά η γνωστή επαναλαμβανόμενη παγίδα του Ερντογάν, ότι το πλοίο αυτό θα επιστρέψει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όταν το επιτρέψει με τους γνωστούς της απαράδεκτους ελιγμούς η προστάτης του Ερντογάν, κυρία Άνγκελα Μέρκελ.

Όχι απλώς αμετανόητος αλλά και ασυγχώρητα χυδαίος,
ψεύτης και προκλητικός ο ευτραφής «πρωθυπουργός του τουρκικού
ψευδοκράτους στην Κύπρο, Ερσί Τατάρ δηλώνει: α) Διχοτόμηση της
Κύπρου σε δύο κράτη. Στην «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου»
και στην… Ελληνοκυπριακή Διοίκηση! β) Εντός του 2021 θα ανοίξουν
τα Βαρόσια στους τουρκοκύπριους!

·       Ανάλογες δηλώσεις του ευτραφούς και με ύφος γκρουπιέρη τυχερών παιγνίων ψευδοπρωθυπουργού του ψευδοκράτους της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» (!) δηλαδή του Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με τις οποίες α) Το ψευδοκράτος αυτό που το αποκηρύσσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και όλα τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών είναι το μόνο … νόμιμο στην Κυπριακή μεγαλόνησο και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι … ελληνο-κυπριακή … Διοίκηση! «Πάρτε μυαλά και σοβαντίστε τους τοίχους» που φώναζε κάποτε πίσω από το άσπρο σεντόνι του θιάσου σκιών, ο αείμνηστος Ευγένιος Σπαθάρης. β) Η περιχαρακωμένη πόλη της Αμμοχώστου που ανήκει στους ξεσπιτωμένους δεκάδες χιλιάδες ελληνοκύπριους θ’ ανοίξει στους τουρκοκύπριους εντός του 2021! και γ) Ότι, το ίδιο σύντομα, οι τούρκοι θα διχοτομήσουν την Κύπρο σε δύο κράτη. Δηλαδή στην διαμελισμένη, από τα στρατεύματα τουρκικής κατοχής, νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία και το κράτος-μαϊμού του ευτραφούς Ερσίν Τατάρ (Αρκεί και μόνον το επώνυμό του για να προσδιορίσει την κυπριακή του … «ταυτότητα»)!

Συμπέρασμα:

Οσοδήποτε και αν η ελληνική πλευρά επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο, που το καταρρακώνει ο Ερντογάν με την οπισθοδρομική του κομπανία, γιατί όχι και οι διαδραματίζοντες ρόλον Ποντίου Πιλάτου (Μέρκελ και συντροφία), οσοδήποτε και αν κόπτεται η Ελληνική ηγεσία με τα εγκόλπια των διεθνών θεσμών στο χέρι, τίποτε δεν μας εγγυάται ότι εγκυμονείται και νέο ναυάγιο, στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ερντογανικής δικτατορίας. Και αν όχι νέο ναυάγιο οπωσδήποτε όμως ανώδυνες φραστικές αποδοκιμασίες του τουρκικού επεκτατισμού, δηλαδή καινούργια χάδια προς την Ερντογανική βαρβαρότητα και ασυδοσία, που δεν  αποκλείεται να εξελιχθεί σ’ έναν Αττίλα Νο 3, εις βάρος της δημοκρατικής και μαρτυρικής Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επομένως, Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία και Αυστρία νομιμοποιούνται απολύτως να προειδοποιήσουν τελεσιγραφικά την Άγκυρα, το Βερολίνο (Μέρκελ) και τις Βρυξέλλες, ότι η μη επιβολή των κυρώσεων θα οδηγήσει τα τέσσερα κράτη σ’ ένα ανυποχώρητο veto κατά της ένταξης της Ερντογανικής Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Μόνον έτσι θα καυτηριαστούν τα κεφάλια της Ερντογανικής Λερναίας Ύδρας…

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024