Προσφυγικό – ΜέΡΑ25 : Η Frontex εκθέτει την κυβέρνηση για παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο
«Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά και το έγγραφο της Frontex που αποδεικνύει ότι γίνονται παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο» αναφέρει το ΜέΡΑ25.
«Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά και το έγγραφο της Frontex που αποδεικνύει ότι γίνονται παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στο Αιγαίο» αναφέρει το ΜέΡΑ25.
Παράνομη εντολή της ακτοφυλακής
Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 αναφέρει:
«Στη δημοσιότητα δόθηκε έγγραφο της Frontex που εκθέτει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του (Μηταράκη, Χρυσοχοϊδη και Κουμουτσάκο), καθώς παρουσιάζεται επίσημη εντολή της Ελληνικής Ακτοφυλακής τον Μάρτιο για επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία. Το συγκεκριμένο e-mail που δόθηκε στη δημοσιότητα αποδεικνύει πως η Ακτοφυλακή της Δανίας αρνήθηκε να συμμορφωθεί στην παράνομη αυτή εντολή της Ακτοφυλακής μας.
Fake news τα στοιχεία της Frontex;
Είναι και αυτή η επίσημη απάντηση όπως και τα στοιχεία που δίνει η Frontex “fake news” κ. Μηταράκη, που διαρκώς προσπαθούσατε να διαψεύσετε σειρά από δημοσιεύματα ακόμα και του Spiegel ως τέτοια; Ή μήπως είναι fake news τα όσα αναφέρει η Έκθεση της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT) για τις πολιτικές κράτησης και επαναπροώθησης των ελληνικών αρχών απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες ακόμα και σε ασυνόδευτους ανήλικους;
Τέλος, μήπως αληθεύει ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι βρέθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση για αρκετές ώρες την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της Frontex που συγκλήθηκε εκτάκτως από την επίτροπο εσωτερικών υποθέσεων κ. Γιόχανσον για το ζήτημα των παράνομων επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο, θέτοντας μάλιστα βέτο για κοινό ανακοινωθέν που θα έλεγε ότι η Frontex μπορεί να αναστείλει τις επιχειρήσεις της αν παραβιάζονται σοβαρά ανθρώπινα δικαιώματα;
Ορμπανοποιεί
Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά έκθετη και περιμένουμε σοβαρές εξηγήσεις από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που “ορμπανοποιεί” τη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Ως ΜέΡΑ25 δεν ανεχόμαστε την παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου του ασύλου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου και απαιτούμε η Κυβέρνηση να σταματήσει τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, όπως και την συγκάλυψη ή σύμπραξη σε αυτά τα περιστατικά από την Frontex».
- Ουκρανία: Ποιοι θα ήταν υποψήφιοι αν γίνονταν τώρα εκλογές – Ποιος θα ήταν το φαβορί
- Οσεάν Ντοντάν: Κορυφαία τενίστρια έκανε αυξητική στήθους και άνοιξε Onlyfans (pics+vids)
- Καμπανάκι Ισραηλινού αναλυτή για Τουρκία: Πρώτη φορά μέλος του ΝΑΤΟ έχει δικό του στρατηγικό «οικοσύστημα»
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)


















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442