Ένωση δικαστών και εισαγγελέων: Πλήρη αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις των ειδικών της υγείας περί επιδημιολογικής έξαρσης στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης και Λάρισας, εκφράζει την ανησυχία της για την επάρκεια των μέτρων που έχουν ληφθεί
Την πλήρη αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα λόγω της έξαρσης του κοροναϊού ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις των ειδικών της υγείας περί επιδημιολογικής έξαρσης στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης και Λάρισας, εκφράζει την ανησυχία της για την επάρκεια των μέτρων που έχουν ληφθεί στα Δικαστήρια των παραπάνω περιφερειών, καθώς η λειτουργία τους με το υπάρχον πλαίσιο ευνοεί καθημερινά το συνωστισμό πολιτών και παραγόντων της δίκης.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους » Ήδη χτες (Παρασκευή 13.11.2020) αποστείλαμε στον ΕΟΔΥ αίτημα για την άμεση διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid-19 στην είσοδο των τριών μεγαλύτερων Δικαστηρίων των Αθηνών (Εφετείο, Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο) καθώς και στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξει αποτύπωση της πραγματικής εικόνας και του μεγέθους του προβλήματος.
Η Δικαιοσύνη δεν έχει παύσει να λειτουργεί, ούτε πρόκειται να παύσει. Είναι όμως πλέον φανερό ότι σε συνθήκες ακραίας επιδημιολογικής έξαρσης προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η υγεία όλων.
Ζητούμε από την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την πλήρη αναστολή της λειτουργίας των Δικαστηρίων στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης και Λάρισας, κατά τα πρότυπα της ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 69919 (ΦΕΚ Β΄ 4831/02.11.2020) για όσο διάστημα τα επιδημιολογικά δεδομένα το καταστούν αναγκαίο».
- Μικρολίμανο: Ληστής εισέβαλε με μπαλτά σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Άρπαξε 12.000 ευρώ
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη επί του Αμαρουσίου (vid)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
- Ινδονησία: Εντοπίστηκε μία σορός μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)














































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442