Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επικίνδυνες διαδικασίες

Επικίνδυνες διαδικασίες

Πως το είχε πει η Νάνσι Πελόζι; Θα φύγει, «έστω και με υποκαπνισμό αν χρειαστεί». Είναι επικίνδυνες διαδικασίες όμως αυτές, ειδικά για ευαίσθητους οργανισμούς όπως η δημοκρατία.

Οποια (σοβαρή) πρόβλεψη και αν κοιτάξει κανείς, νιώθει κανονικά ήσυχος: συνολικά 290 εκλέκτορες προβλέπει για τον Τζο Μπάιντεν το FiveThirtyEight, 279 του δίνει το Politico, 334 (!) το Economist. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος έχει διψήφιο προβάδισμα επί του Ντόναλντ Τραμπ στις πανεθνικές δημοσκοπήσεις και προηγείται στις περισσότερες αμφίρροπες Πολιτείες, έστω και με μικρή διαφορά. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι πια ελάχιστο, 3%. Ο εντυπωσιακός αριθμός των 70 εκατομμυρίων Αμερικανών που έχουν ήδη ψηφίσει προοιωνίζεται μια συμμετοχή-ρεκόρ. Και η υψηλή συμμετοχή ευνοεί παραδοσιακά τους Δημοκρατικούς.

Κι όμως, η ανησυχία επιμένει. Είναι αυτή η εκτίμηση του Χένρι Ολσεν, συντηρητικού αρθρογράφου της «Washington Post», ότι ο Τραμπ μπορεί ακόμα να κερδίσει χάρη σε μια «υπερκινητοποίηση» της πιο πιστής του βάσης, των λευκών χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου – γιατί «πολλοί από αυτούς δεν ψήφισαν το 2016, κάποιοι δεν εγγράφηκαν καν στους εκλογικούς καταλόγους».

Είναι και η σοβαρή πιθανότητα να αξιώσει και να πετύχει ο Τραμπ, με τη βοήθεια των τριών υπερσυντηρητικών δικαστών που διόρισε στο Ανώτατο Δικαστήριο, την ακύρωση μεγάλου όγκου των επιστολικών ψήφων – «θα ήταν πολύ, πολύ ταιριαστό να ανακοινωθεί ο νικητής στις 3 Νοεμβρίου, αντί να μετράμε ψηφοδέλτια για δύο εβδομάδες. Είναι εντελώς ανάρμοστο και δεν νομίζω ότι επιτρέπεται από τον νόμο» διακήρυξε πάλι προχθές.

Πως το είχε πει η Νάνσι Πελόζι; Θα φύγει, «έστω και με υποκαπνισμό αν χρειαστεί». Είναι επικίνδυνες διαδικασίες όμως αυτές, ειδικά για ευαίσθητους οργανισμούς όπως η δημοκρατία.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024