Νέα μέτρα για τον κοροναϊό σε Βουλή και ελληνικό στρατό
Επικαιροποιούνται τα μέτρα μετά την έξαρση των κρουσμάτων
Ανησυχητικά είναι τα δεδομένα για τον κοροναϊό και γι’ αυτό ξεκινούν ήδη επικαιροποιήσεις των μέτρων που είχαν εφαρμοστεί.
Η μία μετά την άλλη οι δημόσιες υπηρεσίες προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Το ίδιο αποφάσισε και η Βουλή αλλά και το υπουργείο Αμυνας για τον ελληνικό στρατό.
Συγκεκριμένα, στη σημερινή της συνεδρίαση η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατόπιν εισήγησης της Υγεινομικής Μονάδας της Βουλής, αποφάσισε την επικαιροποίηση των μέτρων προστασίας στο πλαίσιο διαχείρισης του Covid -19 που θα ισχύουν στο κεντρικό κτίριο του Μεγάρου της Βουλής και στα περιφερειαικά κτίρια. Σημειώνεται ότι τα περισσότερα εξ΄ αυτών ήδη έχουν αποφασιστεί σε προηγούμενες διασκέψεις. Τονίστηκε η ανάγκη πλήρους εφαρμογής τους.
Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα εξής:
Διατηρούνται οι υπάρχουσες αραιώσεις κατά τις συνεδριάσεις στην Ολομέλεια, στην Γερουσία και στην Αίθουσα Τροπαίων.
Η χρήση μάσκας από τους πάντες σε όλους τους κλειστούς χώρους.
Περαιτέρω αξιοποίηση των διευκολύνσεων όπως η επιστολική ψήφος και η συμμετοχή στις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.
Τακτικά διαλείμματα για αερισμό και καθαρισμό των αιθουσών (ανά τρεις ώρες περίπου).
Περιορισμός των επίσημων επισκέψεων από και προς τη Βουλή και προηγούμενη συνεννόηση με την ΕΥΥΚ για την εκτίμηση του εκάστοτε πιθανού κινδύνου.
Περιορισμός της δυνατότητας εισόδου, στο Μέγαρο της Βουλής, των εξωτερικών επισκεπτών χωρίς σπουδαίο λόγο.
Περιορισμός των επισκέψεων σε όλα τα κτήρια, συμπεριλαμβανομένου του κοινού στα γραφεία βουλευτών και κομμάτων.
Ισχυρή σύσταση σε όσους/ες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των σχετικών ευεργετημάτων που παρέχονται.
Περαιτέρω αραίωση του πληθυσμού των εργαζομένων με αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας από το 40% τουλάχιστον στο 50% και πιστή τήρηση της εργασίας σε βάρδιες.
Αναστολή νέων συμβάσεων φοιτητών για πρακτική άσκηση σε όλες τις υπηρεσίες.
Περιορισμός στο απολύτως απαραίτητο των μετακινήσεων μεταξύ γραφείων και κτηρίων.
Διεύρυνσης της χρήσης ηλεκτρονικών υπογραφών, ηλεκτρονικής έκδοσης και διακίνησης εγγράφων.
Ευρεία χρήση τηλεδιασκέψεων στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων.
Σχετικά με χώρους και δράσεις που ενέχουν κίνδυνο αυξημένης μετάδοσης συστήνεται:
1. Αναστολή λειτουργίας του Γυμναστηρίου.
2. Λειτουργία του Φυσικοθεραπευτηρίου με έναν θεραπευόμενο την φορά.
3. Επίσκεψη στο Ιατρείο του Μεγάρου της Βουλής μόνο σε περίπτωση επειγόντων περιστατικών. Οι λοιπές λειτουργίες θα επιτελούνται κατόπιν τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
4. Οι υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης θα παρέχονται μόνο μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης και τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
5. Για τις υπηρεσίες που παρέχονται επί τόπου (τεχνικές, καθαριότητας, εστίασης) θα πρέπει, όπου είναι εφικτό, να καθοριστούν τομείς και αυτές να προσφέρονται από συγκεκριμένους εργαζόμενους ανά τομέα (διαμερισματοποίηση).
6. Επιμελής και πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων καθαριότητας – απολύμανσης των χώρων του Κοινοβουλίου.
7. Αποφυγή χρήσης ανελκυστήρων
Τέλος, επισημάνθηκε εκ νέου το πιο σημαντικό που είναι η πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής (Μάσκα – Απόσταση – Συχνό πλύσιμο των χεριών
Αντίστοιχα, μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αποφασίστηκε επίσης η επικαιροποίηση των μέτρων.
- Gmail: Καταργείται η υποστήριξη για λογαριασμούς άλλων παρόχων
- Απίστευτος Παυλίδης: «Έπιασε» τον Εουσέμπιο με επίδοση που ξεπερνούν μόνο οι Εμπαπέ και Κέιν μέσα στο 2025
- Χαρίτσης: Οι πολίτες στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών – Είναι αγώνας για όλη την κοινωνία
- Στο Παρά Πέντε – 20 Χρόνια Μετά: Απόψε, στις 21.00, στο MEGA
- Εντοπίστηκε οπλοστάσιο σε σπίτι στα Άνω Λιόσια – Τρεις συλλήψεις
- Πιο κοντά στο σπίτι, πιο κοντά στη στάση: 291 σημεία της δημοτικής συγκοινωνίας στην Αθήνα
- Η Σούζι Άμις για τη ζωή της με τον Τζέιμς Κάμερον – «Πίστευα ότι δεν θα το δω ποτέ ξανά»
- Δώρα τεχνολογίας: Οι πιο hot επιλογές για τους αγαπημένους σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442