Στο πλαίσιο του 3ου Συμποσίου Κινηματογράφου που διοργανώνει το Balkan Can Kino ανακοινώνουμε την διεξαγωγή pop-up έκθεσης φωτογραφίας με θέμα Τα Βαλκάνια Σήμερα. Το παρόν ενός πληγωμένου τοπίου.

Παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε μεγάλο μέρος παραδόσεων και κουλτούρας, γνωρίζουμε ελάχιστα για τη σύγχρονη ζωή στις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Αυτή η κομβικής σημασίας διαπίστωση μας οδήγησε στη διοργάνωση αυτής της έκθεσης που στοχεύει στην ενίσχυση του διαλόγου και των δεσμών μεταξύ των βαλκανικών χωρών μέσα σ’ένα σύγχρονο πολιτιστικό πλαίσιο.

Στην έκθεση συμμετέχουν 26 φωτογράφοι από 12 χώρες, με φωτογραφικές σειρές που καταγράφουν το παρόν και σχολιάζουν την ιστορία της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Μέσα από ένα ανοιχτό κάλεσμα, αναζητήσαμε και τελικά παρουσιάζουμε έργα που ξεφεύγουν από τις καθιερωμένες στερεότυπες απεικονίσεις και μας οδηγούν να εντοπίσουμε τα αντιφατικά στοιχεία που συνυπάρχουν στη Βαλκανική χερσόνησο.

Με διάθεση να αποφύγουμε τον συνωστισμό σε κλειστούς χώρους, αλλά και με όρεξη να περιπλανηθούμε στην πόλη και να ξαναγνωριστούμε μαζί της και με τους ανθρώπους της, παρουσιάζουμε τα έργα σε βιτρίνες καταστημάτων της γειτονιάς των Εξαρχείων (βιβλιοπωλεία, καφέ και άλλα καταστήματα στις οδούς Καλλιδρομίου, Χαρ. Τρικούπη, Εμ. Μπενάκη, Ζωοδόχου Πηγής, Διδότου και Τσαμαδού). Καλούμε τους επισκέπτες να περιηγηθούν στην έκθεση, και συνάμα στη γειτονιά, ακολουθώντας έναν ειδικά σχεδιασμένο χάρτη που θα βρουν στους εκθεσιακούς χώρους αλλά και online στο site του Balkan Can Kino.

Τα τελευταία μέτρα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας ανατρέπουν τα σχέδιά μας για μια γιορτή εγκαινίων με προβολές. Αντί αυτού, το σύνολο των φωτογραφιών των επιλεγμένων σειρών θα προβληθεί σε βιτρίνα συνεργαζόμενου χώρου σε ημερομηνίες και ώρες που θα ανακοινωθούν προσεχώς και θα είναι ορατή από το πεζοδρόμιο. Tο προφίλ της έκθεσης στο instagram θα είναι ανοιχτό για συζητήσεις και πληροφορίες από σήμερα, ενώ το πλήρες πρόγραμμα και ο χάρτης θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Balkan Can Kino και στα social media.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι (αλφαβητικά)
Kostis ARGYRIADIS (GR), Aggelos BARAI (AL), Petrut CALINESCU (RO), Laura CNOSSEN (NL), Nicholas CONSTANT (UK), Dan COURT (UK), Sylvan DAHLGRUN (SE), Vedad DIVOVIC (BIH), Jeanne FRANK (FR), Hannnes JUNG (DE), Ilir TSOUKO (AL), Babis KOUGEMITROS (GR) & Vassilis KONSTANTINOU (GR), Jacopo LANDI (IT), Thodoris NIKOLAOU (GR), Madalin MARIANUT (RO), Antigoni PAPANTONI (GR), Kosmas PAVLIDIS (GR), Ioanna SAKELLARAKI (GR), Orestis SEFEROGLOU (GR), Nick StOEGGER (US), Louiza VRADI (GR), Patrick WACK (FR), Dominik WOJCIECHOWSKI (PL), Rafael YAGHOBZADEH (FR), Lila ZOTOU (GR)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr