Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα»: Ο Τραμπ καλεί τους αμερικανούς να φοράνε μάσκα

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα»: Ο Τραμπ καλεί τους αμερικανούς να φοράνε μάσκα

Ο Τραμπ αναθεωρεί τα όσα έλεγε για τις μάσκες και με μήνυμα που έστειλε μέσω του του διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του, Τζέισον Μίλερ, καλεί όλους τους Αμερικανούς να φορούν μάσκα, να πλένουν τα χέρια τους και να κρατούν αποστάσεις.

Στροφή 180 μοιρών στην πολιτική του απέναντι στην πανδημία του νέου κοροναϊού φαίνεται πως κάνει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ,  από τότε που μολύνθηκε από τον ιό.

Μεταξύ άλλων φαίνεται πως αναθεωρεί τα όσα έλεγε για τις μάσκες και με μήνυμα που έστειλε μέσω του του διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του, Τζέισον Μίλερ, καλεί όλους τους Αμερικανούς να φορούν μάσκα και κρατούν αποστάσεις, ώστε να αποφύγουν τις συνέπειες της Covid-19.

Μιλώντας στο NBC, ο Μίλερ ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Τσακ Τοντ εάν μίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο αφότου εισήχθη στο νοσοκομείο.

«Μίλησα με τον πρόεδρο το Σάββατο το απόγευμα, για περίπου μισή ώρα, και έχει υψηλό ηθικό», είπε αρχικά ο Μίλερ.

«Μάλιστα, ο πρόεδρος μού είπε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι θα νικήσει τον κορωναϊό, ότι ως έθνος θα νικήσουμε τον κοροναϊο, και ότι η εκστρατεία μας θα νικήσει τον κοροναϊό. Και μου είπε ότι μόλις βγει από το νοσοκομείο, θα τεθεί ξανά επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας», συμπλήρωσε ο Μίλερ.

«Τον άκουσα αρκετά ζωηρό, αλλά μου είπε και κάτι ακόμα το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό», είπε επίσης ο Μίλερ, και εξήγησε: «Και αυτό που είπε ο πρόεδρος ήταν να είμαστε προσεκτικοί, θυμίζοντας στους συμπολίτες μας να πλένουν τα χέρια τους, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό, αλλά και να βεβαιώνονται ότι εάν δεν μπορούν να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκα. Και θεωρώ ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα προς όλους τους πολίτες της χώρας».

Δημοσκόπηση: 10 μονάδες πίσω από τον Μπάιντεν ο Τραμπ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Οκτωβρίου, δηλαδή λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι θετικός στον κοροναϊό, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καταγράφει προβάδισμα 10 μονάδων έναντι του Τραμπ.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση  των Reuters/Ipsos, απάντησαν και σε ερωτήσεις σχετικές με την ασθένεια του Τραμπ, με πέντε στους δέκα Ρεπουμπλικάνους και το 65% των Αμερικανών να δηλώνουν ότι ο πρόεδρος θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον κοροναϊό αν είχε πάρει την πανδημία περισσότερο στα σοβαρά.

Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 34% των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο Τραμπ λέει την αλήθεια για τον κοροναϊό.

Μεταξύ των ενηλίκων που αναμένεται να ψηφίσουν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, το 51% υποστηρίζει τον Μπάιντεν, ενώ το 41% δήλωσε ότι θα ψήφιζε υπέρ του Τραμπ. Ποσοστό 4% θα επέλεγε υποψήφιο άλλου κόμματος και ένα άλλο 4% δήλωσε αναποφάσιστο.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024