Σοκαριστικά είναι τα όσα αφηγείται η Ελένη Τόλια, μια από τους εγκλωβισμένους στην Οξυά Καρδίτσας.
Η κ. Τόλια, που διανύει τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε κατά τη διάρκεια του φονικού τυφώνα «Ιανού».
Η ίδια εγκλωβίστηκε μαζί με το παιδί της και άλλους κατοίκους του χωριού και δεν μπορούσε να καλύψει ούτε τις βασικές της ανάγκες.
«Μαζεύαμε νερό από τις ρεματιές και το βράζαμε για να πιούμε. Όσοι δεν είχαν τρόπο να το βράσουν, το στράγγιζαν με τούλινα πανιά. Αδιανόητες και άθλιες για την εποχή οι συνθήκες» ανέφερε η ίδια.
Η κ. Τόλια σημείωσε ωστόσο ότι δεν φοβήθηκε παρά μόνο το βράδυ της μεγάλης καταστροφής. «Τι να φοβηθείς όταν βλέπεις μπροστά σου το χάος» διερωτήθηκε. Η ίδια δήλωσε πάντως ότι στόχος της είναι να επιστρέψει στην Οξυά, ενώ ζήτησε ο κάθε ένας, από το πόστο του, να κάνει ότι μπορεί για την περιοχή.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας