Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Facebook : Πληρώνει τους χρήστες να κλείσουν τους λογαριασμούς τους πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ

Facebook : Πληρώνει τους χρήστες να κλείσουν τους λογαριασμούς τους πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ

Η όλη διαδικασία συνιστά ένα μέρος των σχεδίων του Facebook για να ερευνήσει τον ρόλο του στις εκλογές

Στο πλαίσιο της τελευταίας μελέτης του Facebook σχετικά με τον τρόπο με τον οποίον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν τη δημοκρατία, η εταιρεία φαίνεται να πληρώνει τους χρήστες για να αποσυνδεθούν από τα προϊόντα της πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020, σύμφωνα με νέα screenshots που δημοσίευσε η δημοσιογράφος της Washington Post Elizabeth Dwoskin.

Απενεργοποίηση λογαριασμών επί πληρωμή

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το Facebook ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με εξωτερικούς ερευνητές για να μελετήσει τον αντίκτυπο που έχουν τα προϊόντα κοινωνικών μέσων στην κοινωνία κατά τις προσεχείς προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες από το theverge.com.

Το Facebook αναμένει περίπου 200.000 έως 400.000 χρήστες να συμμετάσχουν στο έργο. «Για να συνεχίσουμε να ενισχύουμε ό,τι είναι καλό για τη δημοκρατία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μετριάσουμε αυτό που δεν είναι, χρειαζόμαστε πιο αντικειμενική… έρευνα», εξήγησε το Facebook σε μια δημοσίευση σε blog.

«Γι ‘αυτό σήμερα ανακοινώνουμε μια νέα ερευνητική εταιρική σχέση για να κατανοήσουμε καλύτερα τον αντίκτυπο του Facebook και του Instagram στις βασικές πολιτικές στάσεις και συμπεριφορές κατά τις εκλογές των ΗΠΑ του 2020».

Τα στιγμιότυπα-screenshots που δημοσιεύτηκαν από τη The Washington Post την Πέμπτη δείχνουν ένα pop-up στο Instagram που ζητά από τους χρήστες να επιλέξουν πόσα χρήματα θα ήταν πρόθυμοι να λάβουν για να απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς τους στο Instagram και στο Facebook πριν από τις εκλογές.

Το Facebook δίνει τις επιλογές 10$, 15$ και 20$ την εβδομάδα, καθώς ορισμένοι χρήστες θα κληθούν να απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς τους για μία εβδομάδα, ενώ άλλοι θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα έως και για έξι εβδομάδες συνολικά.

Μία εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε: «Όποιος επιλέξει κάτι τέτοιο – είτε το να συμπληρώνει έρευνες, είτε το να απενεργοποιήσει το FB ή το IG για ένα χρονικό διάστημα – θα αποζημιωθεί», δήλωσε η Liz Bourgeous, εκπρόσωπος του Facebook σε tweet την Πέμπτη. «Αυτό είναι αρκετά τυπικό για τον συγκεκριμένο τύπο ακαδημαϊκής έρευνας».

Σύμφωνα με το Facebook, η εταιρεία δεν αναμένει να δημοσιεύσει τα ευρήματα της έρευνάς της μέχρι τουλάχιστον τα μέσα του επόμενου έτους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024